Boerenkool met spek en kappertjes

Boerenkool_met_spek
Deze moet je echt eens proberen!
Ingrediënten
  • 500 gram verse boerenkool
  • 1,5 kilo aardappelen
  • 1 middelgrote witte ui
  • 85 gram walnoten
  • 250 gram echte boter
  • 65 gram kappertjes
  • 1 eetlepel mosterd
  • 350 gram dun gesneden plakjes ontbijtspek (gerookt)

Bereiding
  1. Snij de nerf uit de boerenkoolbladeren, vouw de bladeren op en snij deze met een groot mes fijn;
  2. Schil de aardappelen en snij deze in gelijke stukken;
  3. Snipper de ui fijn;
  4. Doe de aardappelen in een ruime pan, leg de boerenkool erop en voeg de ui toe. Schenk water erbij totdat de aardappelen er net onder staan. Voeg wat zout toe en breng het geheel aan de kook. Laat met de deksel op de pan het geheel voor ongeveer 12 minuten koken;
  5. Ondertussen hak je de walnoten fijn. Laat wat boter in een pan smelten en voeg de walnoten en de kappertjes toe;
  6. Giet de aardappelen/boerenkool af en stamp deze fijn;
  7. Roer de walnoten met boter en kappertjes door de boerenkoolstamppot en breng deze op smaak met wat mosterd, zout en peper;
  8. Verhit een koekenpan ZONDER boter en bak hierin de ontbijtspek op een middelhoog vuur goudbruin en krokant;
  9. Schep de spek uit de pan en laat deze uitlekken op keukenpapier;
  10. Serveer de boerenkoolstamppot met het spek.