Paella met kip en garnalen

Deze paella is even wat anders dan „de standaard Paella”. Probeer eens uit!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd
  • 300 g reuzengarnalen (zak 500 g diepvries), ontdooid
  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 schaal gemarineerde kipkluifjes (ca. 575 g)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 300 g risottorijst (zak 500 g)
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 liter kippenbouillon heet (van 2 tabletten)
  • 1 zak paprikamix (3 stuks groen en rood en geel), in stukjes
  • 1 bakje cherry tomaten (250 g), gehalveerd
  • 1 bakje platte peterselie (20 g), fijngesneden

Bereiden
  1. Snijd de rode peper fijn. Meng de garnalen met 3 el olie, 1 teen knoflook, de helft van de peper, en zout naar smaak. Laat afgedekt in de koelkast zeker 20 min. marineren.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak de kipkluifjes in 5 min. rondom bruin. Voeg de rest van de peper, knoflook en de ui toe en bak 2 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 4 min. mee. Voeg de kurkuma toe. Schenk de bouillon bij de rijst. Laat ca. 25 min. op laag vuur garen. Roer af en toe. Voeg na 20 min. de paprika en de tomaat toe.
  3. Gril de garnalen in 4-6 min. op de barbecue of grillpan. Keer regelmatig. Breng de paella op smaak met peper en zout. Bestrooi met de peterselie en serveer met de garnalen. Lekker met een partje citroen.