Gesmolten kaaspasta met gegrilde kip en groenten
Smeuiige kipfilet met eigengemaakte kaassaus. Hoe lekker kan dat zijn?
Ingrediënten
Bereiding
- 500 gram kipfilet
- 8 eetlepel olijfolie
- 2 rode paprika’s
- 300 gram champignons
- 2 eetlepels fijngehakte verse basilicum
- 2 theelepel suiker
- 2 eetlepels limoensap
- 300 gram pasta
- 2 dl. kookroom
- 150 gram pittige, geraspte kaas
Bereiding
- Snij de kip in dunne plakken. Doe de kip in een kom en meng dit met 4 eetlepels olijfolie;
- Zet de grillpan op het vuur en laat deze heet worden. Gril de kipfilet gaar in de grillpan zodat het mooie grillstrepen krijgt. Doe de kip vervolgens in een grote schaal;
- Snij de groenten in grove stukken en meng door de rest van de olie;
- Grill ook de groenten in de grillpan en voeg ze toe aan de kip;
- Voeg de basilicum, suiker, limoensap, zout en peper toe;
- Kook de pasta en spoel deze af met koud water;
- Doe de kookroom en kaas in een pan en laat dit smelten. Roer de pasta door de kaassaus;
- Schep de kaaspasta op een bord en leg het kipmengsel er bovenop.