2013
Krentenbollen a la Rutger
29-12-13 13:15 Categorie: Brood & Gebak
Witlof uit de oven
26-12-13 12:33 Categorie: Bijgerecht
Een variatie op het alom bekende gerecht: witlof met ham en kaas, maar dan met een Griekse twist!
Lees verder>
Gluhwein
25-12-13 10:39 Categorie: Drank
Je kent het wel: gluhwein dat je zo heerlijk opwarmt op o.a. de kerstmarkten. Heel gemakkelijk zelf thuis te maken. En veel, veel lekkerder dan die „kant-en-klare flessen” die je in de supermarkt kunt kopen. Koop gewoon een goedkope fles rode wijn, voeg daar de specerijen en kruiden aan toe en laat je huis zich vullen met de heerlijke geur van gluhwein!
Lees verder>
Kipragout
Dit is een snelle ragout recept wat je gemakkelijk door de weeks kunt eten. Heerlijk met gestoomde rijst en verse sperzieboontjes.
Lees verder>
Tomatensalade met Ras El Hanout-dressing
28-11-13 18:16 Categorie: Bijgerecht
Speculaasmuffins
28-11-13 12:50 Categorie: Brood & Gebak
Speciaal voor sinterklaastijd: speculaasmuffins! Hoezo eigenlijk speciaal voor sinterklaastijd? Dit mag altijd!
Lees verder>
Marokkaanse kip uit de tajine
Dit kipgerecht is om te smullen zo lekker. Heb je een tajine in huis, dan is dit een prima gerecht om makkelijk een smakelijk gerecht op tafel te zetten. Wel een klein uurtje geduld hebben, maar dan heb je ook wat! Geen tajine in huis? Geen nood, een goede braadpan doet ook z’n werk. Lees verder>
Aardappelgratin
21-11-13 10:01 Categorie: Bijgerecht
Zuivelvrije chocolademelk
20-11-13 13:02 Categorie: Zuivel
Glutenvrije gevulde speculaas
20-11-13 12:39 Categorie: Brood & Gebak
Dit keer maken we met de feestdagen een glutenvrije traktatie: glutenvrije gevulde speculaas!
Lees verder>
Macarons
20-11-13 10:25 Categorie: Brood & Gebak
Maak macarons zoals deze in Frankrijk gemaakt worden. Iedereen zal versteld staan!
Let op: het afwegen van de ingrediënten komt heel nauwkeurig. Hou je daarom goed aan de ingrediëntenlijst.
Lees verder>
Boeuf Bourguignon
Met de herfstdagen voor de deur, is dit een heerlijk recept om te genieten. Alleen al die geur in huis!
Lees verder>
Shirazi-salade
Wat kan simpel toch lekker zijn. Door de „Ras El Hanout”-kruiden, waan je je direct in Oosterse sferen. Heb je geen „Ras El Hanout”-kruiden in huis? Hier vind je het recept.
Lees verder>
Hoisinbiefstuk uit de wok
Nog een gerecht uit de Aziatische keuken, deze keer met biefstuk. Mocht je geen goede hoisinsaus in huis hebben, koop bij de toko een goede kwaliteit Hoisinsaus, want het verschil proef je!
Kijk eens op de pagina Ingrediënten voor uitleg over de verschillende producten en ingrediënten.
Lees verder>
Aardappelkoekjes
09-04-13 16:40 Categorie: Bijgerecht
Met aardappelen kun je zo eindeloos variëren. Voor wie eens weer wat anders wil dan de standaard „pieper”.
Lees verder>
Courgettekoekjes met spinaziesalade
Wat je toch allemaal kunt doen met courgette! Dit is een heerlijk Italiaans gerecht, waarbij zelfs kinderen van zullen smullen. Ze eten tenslotte koekjes!
Lees verder>
Bloemkoolsoep a la Jurgen
02-04-13 19:20 Categorie: Voorgerecht | Soep
Indiase kipburger
Heb je een keer zin in wat anders dan de standaard hamburger? Probeer dan eens een eigen gemaakte kipburger! De kruiden maken het helemaal kompleet!
Lees verder>
Uiencake met brie en basilicum
19-03-13 18:45 Categorie: Brood & Gebak
Voor als je echt iets anders wilt!
Lees verder>
Lees verder>
Venkel-Radijs salade
19-03-13 15:32 Categorie: Bijgerecht | Salades
Een frisse salade die goed te combineren is met Spaghetti met salami, venkel en tomaten.
Lees verder>
Lees verder>
Spaghetti met salami, venkel en tomaten
Vergis je niet, wat een machtig gerecht. Maar o zo smaakvol! Het is heel goed te combineren met een venkel-radijs salade.
Lekker met een goed, stevig glas rode wijn!
Lees verder>
Lekker met een goed, stevig glas rode wijn!
Lees verder>
Naan
17-03-13 14:30 Categorie: Brood & Gebak
Wat lekker is dit als bijgerecht. Ook bij dit geldt: niet te vergelijken met voorverpakte Naan!
Lees verder>
Lees verder>
Bananenbrood
16-03-13 12:17 Categorie: Brood & Gebak
Ratjetoe van mihoen, spitskool en tofoe
Spitskool wordt niet door iedereen snel gegeten. Het is een lekkere groenten, zacht van smaak wat zelfs kinderen lusten. Probeer eens uit!
Lees verder>
Knolselderijsoep
25-02-13 22:57 Categorie: Voorgerecht | Vegetarisch
Mexicaanse Bonenschotel
Tijd voor een Mexiaanse schotel! En mocht je geen oven hebben, geen nood. In een goede braadpan met deksel erop gaat ook heel goed!
Lees verder>
Aardappel Erwtencurry
19-02-13 15:45 Categorie: Bijgerecht | Vegetarisch
Rode kool met peer en geitenkaas
09-02-13 20:51 Categorie: Hoofdgerecht | Vegetarisch
Wat een combinatie, heerlijk! En ga eens voor een „verse” rode-kool, niet die uit een potje, zakje of pakje. Echt een wereld van verschil!
Lees verder>
Dark Lane Apple Pie
09-02-13 10:18 Categorie: Brood & Gebak
Een „Canadese”-appeltaart, rechtstreeks vanuit Dark Lane. Met dank aan het illustere duo: Ralph en Mariette!
Lees verder>
Bonenchili met kip
Geen standaard „chili con carne”-gerecht, maar eentje die gemaakt wordt met verschillende soorten bonen en kip. Eet smakelijk!
Lees verder>
Pompoenstampot met appel & kaas
04-02-13 19:34 Categorie: Hoofdgerecht | Vegetarisch
Combineer de zachte pompoen met een frisse appel en breng op smaak met geitenkaas. Een zachte stamppot.
Lees verder>
Linguine met brocolli, zalm en rucola
Linguine is een bredere variant van de spaghetti en komt oorspronkelijk uit Genua. Omdat linguine breder is, is de kooktijd wat langer dan spaghetti. Mocht je geen linguine hebben, dan zou ik zeggen: gebruik spaghetti!
Lees verder>
AardPreiBloem-soep
Alles zit er in: aardappel, bloemkool & prei, zalm. Wat je noemt een echt volwaardige maaltijdsoep! Lees verder>
Kipfilet met polenta
Oke, oké! Polenta is niet overal gemakkelijk te krijgen, maar als je het eenmaal geproefd hebt…..!
Lees verder>