Aardappel/andijvieschotel


Variatie genoeg met dit gerecht. En makkelijk klaar te maken!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 2 kroppen andijvie
  • 100 gram spekblokjes
  • 800 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 2 eieren
  • 100 ml kookroom
  • 400 gram gehakt
  • 160 gram geraspte kaas
  • 4 tomaten
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • olijfolie

Aardappel-andijvietaart
  1. Verwarm de oven voor op 190C;
  2. Verwarm een wok en bak hierin de spekblokjes goed krokant. Laat deze vervolgens uitlekken op een stuk keukenpapier;
  3. Snij ondertussen de andijvie doormidden, was deze en snij de andijvie vervolgens in reepjes;
  4. Bak de reepjes andijvie in de wok (met het achtergebleven spekvet!) op een hoog vuur, roer regelmatig totdat de andijvie goed geslonken is. Breng de andijvie op smaak met nootmuskaat, zout en peper;
  5. Vet een ovenschaal in met olie en bedek de bodem met de helft van de aardappelschijfjes;
  6. Verdeel vervolgens de helft van de andijvie en de spekblokjes hierover;
  7. Kluts in een kom de eieren met de kookroom, zout en peper en giet de helft hiervan vervolgens in de ovenschaal;
  8. Leg vervolgens de resterende aardappelschijfjes en andijvie erop en schenk de rest van het eimengsel erop;
  9. Bestrooi de bovenkant met 3/4 van de geraspte kaas;
  10. Bak de aardappeltaart ongeveer in 25 minuten goudbruin in de oven.
Gevulde tomaten
  1. Meng het gehakt met het overgebleven geraspte kaas en breng dit op smaak met peper en zout;
  2. Snij het kapje van de tomaten, hol de tomaten uit met een kleine lepel en zet de tomaten in een ovenschaal;
  3. Vul de tomaten met het gehakt/kaasmengsel en leg het kapje erop;
  4. Bak de tomaten in ongeveer 15 minuten in de oven.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver