Aardappel Gratin

Aardappelgratin
Deze keer nog een aardappel-gratin, maar dan anders! In dit gerecht maak je gebruik van rauwe aardappelen die je NIET van te voren hoeft voor te koken. Hierdoor is het wel nodig dat het gerecht langer in de oven dient te blijven, zodat de aardappels goed garen. Door de afgifte van het zetmeel aan het gerecht krijg je een smakelijk ovengerecht.

Het geheim? Door de aardappels niet van tevoren te koken, zorg je ervoor dat je het zetmeel bewaard wat anders met het water wordt weg gegooid. Eet smakelijk!
Lees verder>

Witlof gevuld met gehakt

Witlof
Eet eens wat anders! Lees verder>

Hartige Muffins

Hartige_Muffin Lees verder>

Zoete aardappelmuffins

Zoete_Aardappelmuffin
Heerlijke zoete aardappelmuffins al vervanger bij het diner. Zoet en tikkeltje pittig tegelijkertijd. 2 porties per persoon zijn voldoende!
Lees verder>

Pestodressing

Pestodressing
Wil je eens een keer op een andere manier een pestodressing maken? Dan heb ik hier voor je een lekkere pestodressing recept. Lees verder>

Kaaskoekjes

Kaaskoekjes
Deze kaaskoekjes zijn lekker bij bijvoorbeeld een risotto. Maar ook bij een goeie spaghetti smaken ze heerlijk! Lees verder>

Paprikachutney

Paprikachutney
Deze heerlijke chutney smaakt heerlijk bij een biefstuk, goed stuk entrecote of een lekker kaasplankje. Lees verder>

Appelchutney

AppleChutney
Een lekkere chutney als bijgerecht met een pittige bite! Heerlijk bij bijvoorbeeld een lekker stuk oude kaas. Lees verder>

Surinaamse Mangochutney

Mango_Chutney
Deze variant van de mango chutney is veel scherper dan de vorige, maar o zo lekker bij kip en rijstgerechten! Lees verder>

Mangochutney

Mangochutney
Eenmaal deze zoete en tegelijkertijd wat pittige mangochutney gegeten en je wil niks anders meer bij je maaltijd kip of vis!
Lees verder>

Surinaamse Piccalilly a la Nen

Surinaamse Picallilly
Heerlijk bij kaas, kip en diverse vleesgerechten. Je zult er dol op raken Maar doe ook eens een schep in de boerenkoolstamppot, je gerecht zal er een boost van krijgen! Lees verder>

Ratatouille

Ratatouille
Een klassiek Frans groente stoofgerecht die je zo op tafel zet! Lees verder>

Gekleurde Stoofpeertjes

Gekleurde-Stoofpeertjes
Het seizoen komt er weer aan. Tijd voor stoofpeertjes! Maar deze keer op een andere wijze dan dat je waarschijnlijk gewend bent: gekleurde stoofpeertjes! Lees verder>

Witlofsalade

blogEntryTopper
Ook zo moe van altijd en eeuwig hetzelfde witlofgerecht? Dan is dit wat voor jou!
Lees verder>

Witlof uit de oven


Een variatie op het alom bekende gerecht: witlof met ham en kaas, maar dan met een Griekse twist!
blogEntryTopper Lees verder>

Tomatensalade met Ras El Hanout-dressing


Een tomatensalade met een Marokkaans tintje!
blogEntryTopper Lees verder>

Aardappelgratin


Een gratin om je vingers bij op te eten!

blogEntryTopper Lees verder>

Aardappelkoekjes


Met aardappelen kun je zo eindeloos variëren. Voor wie eens weer wat anders wil dan de standaard „pieper”.

blogEntryTopper Lees verder>

Venkel-Radijs salade

Een frisse salade die goed te combineren is met Spaghetti met salami, venkel en tomaten.

blogEntryTopper Lees verder>

Aardappel Erwtencurry


Een gerecht, rechtstreeks uit de Indiase keuken!

blogEntryTopper Lees verder>

Slagroom maken


Heb je zelf weleens slagroom gemaakt? Verser dan dit kun je niet krijgen en o zo lekker! Deze slagroom is alleen te gebruiken als gezoete opgeklopte slagroom. Het is daarom niet te gebruiken in warme gerechten als sauzen.

blogEntryTopper Lees verder>

Oosterse Speklapjes


Lekker bij Oosterse Hutspot!

blogEntryTopper Lees verder>

Gegrilde Groenten


Lekker bij pappardelle met stracatto.

blogEntryTopper Lees verder>

Spruitjes

Wie lust ze niet? Ik in ieder geval tot voor kort niet graag, maar met dit recept zal je versteld staan. Echt om toch eens een keer uit te proberen! Zorg er in ieder geval voor dat je de spruitjes niet „kapot kookt” zoals vroeger vaak gedaan werd. Niet voor niets dat wij ze thuis vroeger „snottenballen” noemde… Zonde van deze mooie groenten.

blogEntryTopper Lees verder>

Ghi

Ghi of in het Nederlands „Geklaarde boter” is heilzaam voor het gehele lichaam. Ghi verlaagt het cholesterol en het LDL-cholesterol. Het helpt het cholesterol in balans te brengen en voorkomt en geneest hartziekten. Het is ideaal om in te bakken en te braden en het smaakt erg lekker.

blogEntryTopper Lees verder>