Deze keer nog een aardappel-gratin, maar dan anders! In dit gerecht maak je gebruik van rauwe aardappelen die je NIET van te voren hoeft voor te koken. Hierdoor is het wel nodig dat het gerecht langer in de oven dient te blijven, zodat de aardappels goed garen. Door de afgifte van het zetmeel aan het gerecht krijg je een smakelijk ovengerecht.
Het geheim? Door de aardappels niet van tevoren te koken, zorg je ervoor dat je het zetmeel bewaard wat anders met het water wordt weg gegooid. Eet smakelijk! Lees verder>
Heerlijke zoete aardappelmuffins al vervanger bij het diner. Zoet en tikkeltje pittig tegelijkertijd. 2 porties per persoon zijn voldoende! Lees verder>
Heerlijk bij kaas, kip en diverse vleesgerechten. Je zult er dol op raken Maar doe ook eens een schep in de boerenkoolstamppot, je gerecht zal er een boost van krijgen! Lees verder>
Het seizoen komt er weer aan. Tijd voor stoofpeertjes! Maar deze keer op een andere wijze dan dat je waarschijnlijk gewend bent: gekleurde stoofpeertjes! Lees verder>
Heb je zelf weleens slagroom gemaakt? Verser dan dit kun je niet krijgen en o zo lekker! Deze slagroom is alleen te gebruiken als gezoete opgeklopte slagroom. Het is daarom niet te gebruiken in warme gerechten als sauzen.
Wie lust ze niet? Ik in ieder geval tot voor kort niet graag, maar met dit recept zal je versteld staan. Echt om toch eens een keer uit te proberen! Zorg er in ieder geval voor dat je de spruitjes niet „kapot kookt” zoals vroeger vaak gedaan werd. Niet voor niets dat wij ze thuis vroeger „snottenballen” noemde… Zonde van deze mooie groenten. Lees verder>
Ghi of in het Nederlands „Geklaarde boter” is heilzaam voor het gehele lichaam. Ghi verlaagt het cholesterol en het LDL-cholesterol. Het helpt het cholesterol in balans te brengen en voorkomt en geneest hartziekten. Het is ideaal om in te bakken en te braden en het smaakt erg lekker. Lees verder>