Bijgerecht
Stoofpeertjes uit de Instant Pot
09-10-22 15:19
Waar je gauw meer dan 3 1/2 uur bezig bent om peertjes te schillen en te koken, ben je met het bereiden van stoofpeertjes in de Instant Pot alles bij elkaar ongeveer een uurtje kwijt. Reden genoeg om vaker stoofpeertjes te eten!
Lees verder>
Stoofpeertjes
28-12-20 19:43
Aardappel Gratin
12-12-16 20:30
Deze keer nog een aardappel-gratin, maar dan anders! In dit gerecht maak je gebruik van rauwe aardappelen die je NIET van te voren hoeft voor te koken. Hierdoor is het wel nodig dat het gerecht langer in de oven dient te blijven, zodat de aardappels goed garen. Door de afgifte van het zetmeel aan het gerecht krijg je een smakelijk ovengerecht.
Het geheim? Door de aardappels niet van tevoren te koken, zorg je ervoor dat je het zetmeel bewaard wat anders met het water wordt weg gegooid. Eet smakelijk!
Lees verder>
Zoete aardappelmuffins
04-02-16 20:39
Heerlijke zoete aardappelmuffins al vervanger bij het diner. Zoet en tikkeltje pittig tegelijkertijd. 2 porties per persoon zijn voldoende!
Lees verder>
Pestodressing
15-09-15 10:00
Wil je eens een keer op een andere manier een pestodressing maken? Dan heb ik hier voor je een lekkere pestodressing recept. Lees verder>
Kaaskoekjes
15-09-15 09:59
Deze kaaskoekjes zijn lekker bij bijvoorbeeld een risotto. Maar ook bij een goeie spaghetti smaken ze heerlijk! Lees verder>
Paprikachutney
13-09-15 13:15
Deze heerlijke chutney smaakt heerlijk bij een biefstuk, goed stuk entrecote of een lekker kaasplankje. Lees verder>
Appelchutney
13-09-15 12:16
Een lekkere chutney als bijgerecht met een pittige bite! Heerlijk bij bijvoorbeeld een lekker stuk oude kaas. Lees verder>
Surinaamse Mangochutney
13-09-15 10:39
Deze variant van de mango chutney is veel scherper dan de vorige, maar o zo lekker bij kip en rijstgerechten! Lees verder>
Mangochutney
13-09-15 10:15
Eenmaal deze zoete en tegelijkertijd wat pittige mangochutney gegeten en je wil niks anders meer bij je maaltijd kip of vis! Lees verder>
Surinaamse Piccalilly a la Nen
12-09-15 20:53
Heerlijk bij kaas, kip en diverse vleesgerechten. Je zult er dol op raken Maar doe ook eens een schep in de boerenkoolstamppot, je gerecht zal er een boost van krijgen! Lees verder>
Ratatouille
12-09-15 18:55
Gekleurde Stoofpeertjes
03-09-15 13:44
Het seizoen komt er weer aan. Tijd voor stoofpeertjes! Maar deze keer op een andere wijze dan dat je waarschijnlijk gewend bent: gekleurde stoofpeertjes!
Lees verder>
Witlofsalade
17-05-14 22:10
Witlof uit de oven
26-12-13 12:33
Een variatie op het alom bekende gerecht: witlof met ham en kaas, maar dan met een Griekse twist!
Lees verder>
Tomatensalade met Ras El Hanout-dressing
28-11-13 18:16
Aardappelkoekjes
09-04-13 16:40
Met aardappelen kun je zo eindeloos variëren. Voor wie eens weer wat anders wil dan de standaard „pieper”.
Lees verder>
Venkel-Radijs salade
19-03-13 15:32
Een frisse salade die goed te combineren is met Spaghetti met salami, venkel en tomaten.
Lees verder>
Lees verder>
Slagroom maken
23-11-12 16:07
Heb je zelf weleens slagroom gemaakt? Verser dan dit kun je niet krijgen en o zo lekker! Deze slagroom is alleen te gebruiken als gezoete opgeklopte slagroom. Het is daarom niet te gebruiken in warme gerechten als sauzen.
Lees verder>
Spruitjes
19-09-12 11:01
Wie lust ze niet? Ik in ieder geval tot voor kort niet graag, maar met dit recept zal je versteld staan. Echt om toch eens een keer uit te proberen! Zorg er in ieder geval voor dat je de spruitjes niet „kapot kookt” zoals vroeger vaak gedaan werd. Niet voor niets dat wij ze thuis vroeger „snottenballen” noemde… Zonde van deze mooie groenten.
Lees verder>
Lees verder>
Ghi
17-09-12 11:08
Ghi of in het Nederlands „Geklaarde boter” is heilzaam voor het gehele lichaam. Ghi verlaagt het cholesterol en het LDL-cholesterol. Het helpt het cholesterol in balans te brengen en voorkomt en geneest hartziekten. Het is ideaal om in te bakken en te braden en het smaakt erg lekker.
Lees verder>
Lees verder>