Slagroom maken


Heb je zelf weleens slagroom gemaakt? Verser dan dit kun je niet krijgen en o zo lekker! Deze slagroom is alleen te gebruiken als gezoete opgeklopte slagroom. Het is daarom niet te gebruiken in warme gerechten als sauzen.

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 1 liter melk
  • 200 tot 300 gram suiker (naar smaak)
  • 2 eierdooiers
  • 600 gram echte boter (ongezouten)

Bereiding
  1. Kook de melk met 300 gram boter en de suiker;
  2. Scheid de eieren in dooiers en eiwit;
  3. Vul een andere pan van tenminste 2 liter met de overige 300 gram boter. Voeg het kokende melkmengsel bij de boter in de pan, voeg de eierdooiers toe en mix het geheel door elkaar;
  4. Laat het geheel koud worden en sla het daarna net als normale slagroom op.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver