Aardappelkoekjes


Met aardappelen kun je zo eindeloos variëren. Voor wie eens weer wat anders wil dan de standaard „pieper”.

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 600 gram aardappelen
  • 50 gram bloem
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • kerriepoeder naar smaak
  • 4 eetlepels fijngehakte tuinkruiden (selderij, peterselie, bieslook)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Peper en zout

  • Bereiding
    1. Schil de aardappelen en rasp deze in een grove rasp;
    2. Doe de geraspte aardappelen in een zeef en druk het overtollige vocht eruit;
    3. Klop het ei los, maak de ui schoon en snipper deze;
    4. Roer de bloem, ei, ui door de aardappelrasp en knijp hierboven de teentjes knoflook fijn. Goed doorroeren. Voeg de fijngehakte tuinkruiden en de geraspte Parmezaanse kaar erdoor;
    5. Verhit in een koekenpan een scheutje boter of olijfolie. Verdeel over de koekenpan bolletjes aardappelmengsel (met bijvoorbeeld een ijslepel) en bak deze in de koekenpan totdat de bovenkant droog is. Draai nu de koekjes om en bak de onderkant goudbruin.



    RapidWeaver Icon

    Made in RapidWeaver