Gekleurde Stoofpeertjes

Gekleurde-Stoofpeertjes
Het seizoen komt er weer aan. Tijd voor stoofpeertjes! Maar deze keer op een andere wijze dan dat je waarschijnlijk gewend bent: gekleurde stoofpeertjes!

Ingrediënten

  • 1 liter witte wijn
  • 500 milliliter water
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 laurierblaadje of 1 steranijs
  • 1 citroen
  • 12 stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
  • 200 milliliter rode port
  • 1 eetlepel maizena
  • 1/2 bosje munt

Bereiding
  1. Voeg de witte wijn met het water, kurkuma en de suiker toe aan een pan. Voeg ook het laurierblaadje of de steranijs toe (maak een keuze, maar niet beiden!);
  2. Halveer de citroen en pers het sap boven het wijnmengsel uit. Breng het aan de kook;
  3. Schil de stoofpeertjes, snij het kontje recht en leg de peertjes helemaal ondergedompeld in de wijn. Stoof de peertjes tegen de kook aan voor ongeveer 1 uur;
  4. Zet hierna het vuur uit en laat de peertjes in het vocht afkoelen. Bewaar dit vocht voor een later tijdstip;
  5. Schenk in een ovenschaal de rode port en zet hierin de afgekoelde peertjes. Zet de schaal ongeveer 8 uur in de koelkast;
  6. Roer de maizena aan met een klein beetje water. Breng het stoofvocht aan de kook en bind dit af met de maizena;
  7. Doop de peertjes in het gebonden stoofvocht en steek een klein takje munt bovenin het stoofpeertje.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver