Spaghetti met salami, venkel en tomaten

Vergis je niet, wat een machtig gerecht. Maar o zo smaakvol! Het is heel goed te combineren met een venkel-radijs salade.

Lekker met een goed, stevig glas rode wijn!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • olijfolie
  • 140 gram salami in reepjes
  • 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 1 theelepel venkelzaad
  • 1 knolvenkel (gehalveerd en in dunne plakjes)
  • 2 blikken gepelde tomaten (a 400 gram)
  • 1 gedroogd Spaans pepertje
  • zout en peper
  • 450 gram spaghetti
  • broodkruim
  • 1 rozemarijntakje

Bereiding
  1. Giet de olijfolie in een pan en doe er vervolgens de knoflook en salami bij. Kneus het venkelzaad en bak deze voor ongeveer 1 minuut mee. Het vet moet uit de salami lopen, zodat deze krokant kan worden;
  2. Doe de gesneden venkel erbij en laat dit alles voor 5 minuut zachtjes koken met de deksel op de pan;
  3. Voeg dan de tomaten uit blik en de gehakte Spaanse peper toe. Laat dit alles voor 25 minuten zachtjes koken totdat het mengsel wat is ingedikt. Breng op smaak met zout en peper;
  4. Kook ondertussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing;
  5. Maak de pangritata: bak een paar handen broodkruim in wat olijfolie totdat het krokant begint te worden. Voor de smaak kun je er een takje rozemarijn aan toevoegen;
  6. Giet de pasta af en roer dit door de tomatensaus. Verdeel de pangritata over de borden spaghetti.

Eet smakelijk!
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver