Venkel-Radijs salade

Een frisse salade die goed te combineren is met Spaghetti met salami, venkel en tomaten.

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 1 venkelknol
  • 1 bos radijs
  • klein bosje bieslook (gesneden)
  • Citroen (sap van een 1/2 citroen)
  • 2 a 3 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding
  1. Was de radijsjes goed af;
  2. Snij de radijsjes van de blaadjes met ongeveer nog 2,5 centimeter groen van het steeltje er aan. Snij de radijsjes daarna in de lengte in hele dunne plakjes. Snij ook nog wat van de blaadjes fijn. Leg de radijsjes in een bak met ijswater (daar worden de radijsjes knapperiger van!);
  3. Snij de venkeltoppen van de knol af en leg dit opzij. Snij de onderkant van de venkel en pel de „bladeren” eraf. Snij de bladeren zo dun mogelijk. Leg dit bij de radijsjes in ijswater;
  4. Maak een dressing van olijfolie, citroensap (van een 1/2 citroen), zout en versgemalen peper;
  5. Haal de groente na 15 min. uit het ijswater en laat goed uitlekken. Doe alles in een kom en strooi de blaadjes van de venkeltoppen en de gesneden bieslook eroverheen.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver