Surinaamse Mangochutney

Mango_Chutney
Deze variant van de mango chutney is veel scherper dan de vorige, maar o zo lekker bij kip en rijstgerechten!

Ingrediënten

  • 5 a 6 groene mango's (te koop bij de Surinaamse toko's)
  • 1 eetlepel chutney masala
  • mespuntje zout
  • 1 grote ui
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 madame jeanette pepers

Bereiding
  1. Schil de mango en snij het vruchtvlees in grove blokjes;
  2. Pel de ui en knoflook en snipper deze;
  3. Snij de madame jeanette pepers open, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees fijn;
  4. Verwarm de zonnebloemolie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook en peper op een matig vuur;
  5. Voeg vervolgens de chutney masala erbij. Blijf goed roeren, anders brandt de masala aan;
  6. Schep de mango erbij en voeg het zout toe. Blijf goed roeren totdat het vocht verdampt is;
  7. Schep de mangochutney over in schoongemaakte potjes. Schenk de olie welke is achter is gebleven in de pan over de potjes, hierdoor blijft de chutney langer houdbaar;
  8. Dek de potjes af met een stuk folie en sluit de potjes met het deksel. Bewaar de chutney in de koelkast.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver