Surinaamse Mangochutney
Deze variant van de mango chutney is veel scherper dan de vorige, maar o zo lekker bij kip en rijstgerechten!
Ingrediënten
- 5 a 6 groene mango's (te koop bij de Surinaamse toko's)
- 1 eetlepel chutney masala
- mespuntje zout
- 1 grote ui
- 4 eetlepels zonnebloemolie
- 3 teentjes knoflook
- 5 madame jeanette pepers
Bereiding
- Schil de mango en snij het vruchtvlees in grove blokjes;
- Pel de ui en knoflook en snipper deze;
- Snij de madame jeanette pepers open, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees fijn;
- Verwarm de zonnebloemolie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook en peper op een matig vuur;
- Voeg vervolgens de chutney masala erbij. Blijf goed roeren, anders brandt de masala aan;
- Schep de mango erbij en voeg het zout toe. Blijf goed roeren totdat het vocht verdampt is;
- Schep de mangochutney over in schoongemaakte potjes. Schenk de olie welke is achter is gebleven in de pan over de potjes, hierdoor blijft de chutney langer houdbaar;
- Dek de potjes af met een stuk folie en sluit de potjes met het deksel. Bewaar de chutney in de koelkast.