Surinaamse Piccalilly a la Nen
Heerlijk bij kaas, kip en diverse vleesgerechten. Je zult er dol op raken Maar doe ook eens een schep in de boerenkoolstamppot, je gerecht zal er een boost van krijgen!
Ingrediënten
- 1 pot piccalilly
- 2 grote uien
- 1 teentje knoflook
- 1 madam jeanette
- 2 eetlepels bruine suiker
- zonnebloemolie
Bereiding
- Pel de uien en hak de uien en knoflook fijn;
- Hak vervolgens de madam jeanette fijn;
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de uien, knoflook en madame jeanette op een matig vuur aan (niet bruin laten worden!);
- Laat de uien/madame jeanette iets afkoelen en voeg er dan de suiker erbij. Laat de suiker smelten, zonder dat deze karameliseert;
- Voeg vervolgens de piccalilly erbij en roer het mengsel goed door. Proef op scherpte. Indien te scherp, voeg er dan wat suiker bij;
- Laat het mengsel goed afkoelen en schep het over in een schoongemaakte, gesteriliseerde pot.