Witlof uit de oven
26-12-13 12:33 Categorie: Bijgerecht
Een variatie op het alom bekende gerecht: witlof met ham en kaas, maar dan met een Griekse twist!
Ingrediënten
Bereiding
- 8 stronken witlof
- 1/2 bosje bieslook
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1 ei
- 100 gram geraspte belegen kaas
- 100 gram gekookte ham
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180ºC;
- Breng in een pan water aan de kook waar wat zout aan is toegevoegd;
- Halveer grote stronken witlof en haal hier de bittere kern eruit;
- Kook de witlof in ongeveer 3 minuten. Giet ze af en laat ze in een vergiet goed uitlekken;
- Snij de bieslook fijn;
- Meng in een kom de Griekse yoghurt met het ei, de bieslook en een beetje zout en peper;
- Snij de ham in kleine reepjes;
- Leg de uitgelekte witlof in een ovenschaal en verdeel hier de ham over;
- Schep de Griekse yoghurt erover. Bestrooi de witlof met de geraspte kaas;
- Bak de witlof in de oven voor ongeveer 20 minuten.