Witlof uit de oven


Een variatie op het alom bekende gerecht: witlof met ham en kaas, maar dan met een Griekse twist!
blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 8 stronken witlof
  • 1/2 bosje bieslook
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 ei
  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 100 gram gekookte ham

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180ºC;
  2. Breng in een pan water aan de kook waar wat zout aan is toegevoegd;
  3. Halveer grote stronken witlof en haal hier de bittere kern eruit;
  4. Kook de witlof in ongeveer 3 minuten. Giet ze af en laat ze in een vergiet goed uitlekken;
  5. Snij de bieslook fijn;
  6. Meng in een kom de Griekse yoghurt met het ei, de bieslook en een beetje zout en peper;
  7. Snij de ham in kleine reepjes;
  8. Leg de uitgelekte witlof in een ovenschaal en verdeel hier de ham over;
  9. Schep de Griekse yoghurt erover. Bestrooi de witlof met de geraspte kaas;
  10. Bak de witlof in de oven voor ongeveer 20 minuten.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver