Zoete aardappelmuffins

Zoete_Aardappelmuffin
Heerlijke zoete aardappelmuffins al vervanger bij het diner. Zoet en tikkeltje pittig tegelijkertijd. 2 porties per persoon zijn voldoende!
  • Ingrediënten
  • 600 gram zoete aardappelen
  • 4 bosuitjes
  • 2 gedroogde rode pepertjes
  • 6 grote eieren
  • 3 eetlepels cottage cheese
  • olijfolie
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepels maanzaad

  • Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180˚C;
  2. Vul een muffinvorm met 12 muffinvormpjes;
  3. Schil de zoete aardappel en rasp deze fijn;
  4. Snij de bosuitjes en de rode pepertjes fijn en meng deze samen met de zoete aardappel in een grote kom;
  5. Voeg de eieren, cottage cheese en zelfrijzend bakmeel toe en roer goed door;
  6. Voeg het grootste gedeelte van de Parmezaanse kaas toe met wat zout en peper en roer dit goed door het aardappel-mengsel;
  7. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes;
  8. Verdeel de zonnebloempitten en maanzaad over de vormpjes;
  9. Verdeel de overgebleven Parmezaanse kaas over de vormpjes;
  10. Bak de muffins voor ongeveer 45 a 50 minuten in het midden van de oven.
  11. Haal hierna de vormpjes uit de oven, laat deze voor 5 minuten wat afkoelen en serveer vervolgens bij het diner.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver