Aardappel Gratin

Aardappelgratin
Deze keer nog een aardappel-gratin, maar dan anders! In dit gerecht maak je gebruik van rauwe aardappelen die je NIET van te voren hoeft voor te koken. Hierdoor is het wel nodig dat het gerecht langer in de oven dient te blijven, zodat de aardappels goed garen. Door de afgifte van het zetmeel aan het gerecht krijg je een smakelijk ovengerecht.

Het geheim? Door de aardappels niet van tevoren te koken, zorg je ervoor dat je het zetmeel bewaard wat anders met het water wordt weg gegooid. Eet smakelijk!
Ingrediënten
  • 1,5 kg aardappels (half kruimig)
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 300 ml slagroom
  • 300 ml volle melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 100 gram Gruyere kaas
  • boter

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC;
  2. Schil en snij de aardappels in plakjes van 1/2 centimeter en leg de plakjes in een beboterde ovenschaal;
  3. Pel en hak de knoflook fijn;
  4. Ris de tijm van de steeltjes en hak de tijm fijn;
  5. Breng de melk, slagroom, knoflook, tijm, nootmuskaat, zout en peper aan de kook en laat dit alles voor ongeveer 2 minuten trekken;
  6. Bedek de aardappels met het roommengsel;
  7. Rasp de kaas en verdeel dit bovenop de aardappelen;
  8. Bak de schotel voor ongeveer 1,5 uur in de oven gaar.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver