Mosterd Honing Spruitjes
14-10-20 12:35 Categorie: Bijgerecht | Groenten
Ingrediënten
Bereiding
- 500 gram spruitjes
- 2 eetlepels Franse mosterd
- 3 eetlepels (acacia) honing
- 250 gram spekblokjes
Bereiding
- Haal, indien nodig, van de spruiten de buitenste blaadjes eraf, spoel de spruitjes schoon onder water en halveer deze;
- Doe een beetje olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de spruiten voor ongeveer 5 minuten op een middelhoog vuur;
- Bak ondertussen op een middelhoog vuur in een kleine koekenpan, de spekblokjes uit;
- Schep vervolgens de mosterd en de honing erbij en roer het geheel goed door. Dek de pan af met een deksel en laat het geheel op een laag vuur rustig karameliseren;
- Haal na een paar minuten de deksel van de pan en check of de spruitjes beetgaar zijn;
- Voeg de uitgebakken spekblokjes toe aan de spruitjes;
- Schep de spruitjes op het bord en strooi er wat zeezout over.