Ghi

Ghi of in het Nederlands „Geklaarde boter” is heilzaam voor het gehele lichaam. Ghi verlaagt het cholesterol en het LDL-cholesterol. Het helpt het cholesterol in balans te brengen en voorkomt en geneest hartziekten. Het is ideaal om in te bakken en te braden en het smaakt erg lekker.

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 4 pakjes biologische roomboter (ongezouten)
  • 1 glazen weckpot van 500 ml

Bereiding
  1. Doe de boter in een pan met dikke bodem en laat deze boven half-hoog vuur smelten. Als de boter gesmolten is, draai je de vlam laag;
  2. Na ongeveer 45 tot 60 minuten schep je het schuim eraf met een schuimspaan. Alle melkdeeltjes die bovenop drijven moet je verwijderen;
  3. Giet het heldere, geklaarde boter door een zeef met een schone theedoek erin, boven een pan waarin je de ghi opvangt. De overige melkeiwitten blijven zodoende achter in de theedoek;
  4. Zodra de gei enigszins is afgekoeld (maar nog steeds vloeibaar, giet je deze in een glazen pot;
Bewaar de ghi buiten de koelkast!
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver