Ghi
17-09-12 11:08 Categorie: Bijgerecht | Vedisch
Ghi of in het Nederlands „Geklaarde boter” is heilzaam voor het gehele lichaam. Ghi verlaagt het cholesterol en het LDL-cholesterol. Het helpt het cholesterol in balans te brengen en voorkomt en geneest hartziekten. Het is ideaal om in te bakken en te braden en het smaakt erg lekker.
Ingrediënten
Bereiding
- 4 pakjes biologische roomboter (ongezouten)
- 1 glazen weckpot van 500 ml
Bereiding
- Doe de boter in een pan met dikke bodem en laat deze boven half-hoog vuur smelten. Als de boter gesmolten is, draai je de vlam laag;
- Na ongeveer 45 tot 60 minuten schep je het schuim eraf met een schuimspaan. Alle melkdeeltjes die bovenop drijven moet je verwijderen;
- Giet het heldere, geklaarde boter door een zeef met een schone theedoek erin, boven een pan waarin je de ghi opvangt. De overige melkeiwitten blijven zodoende achter in de theedoek;
- Zodra de gei enigszins is afgekoeld (maar nog steeds vloeibaar, giet je deze in een glazen pot;