Appelchutney
13-09-15 12:16 Categorie: Bijgerecht | Vedisch
Een lekkere chutney als bijgerecht met een pittige bite! Heerlijk bij bijvoorbeeld een lekker stuk oude kaas.
Ingrediënten
- 1 kilo appels
- 2 eetlepels ghi
- 1 theelepel geraspte gember
- 2 kaneelstokjes
- 1/2 theelepel anijszaad
- 5 kruidnagelen
- 2 gedroogde Spaanse pepers, fijngemaakt
- 1/2 theelepel kurkuma
- 4 eetlepels water
- 4 eetlepels bruine suiker
Bereiding
- Was en schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij de appels daarna in kleine stukjes;
- Verhit de ghi in een pan. Zodra de ghi goed heet is, strooi er de gember, kaneelstokjes, Spaanse pepers, kruidnagelen en anijs bij. Bak de specerijen door middel van goed roeren tot het anijszaad na ongeveer 30 seconden bruin begint te worden;
- Voeg daar de kurkuma en de stukjes appel toe. Bak de appels tot ze wat bruin beginnen te worden. Gier er vervolgens water bij;
- Doe een deksel op de pan en laat de chutney 15 minuten doorkoken. Tussendoor wel roeren;
- Wanneer de appels zacht zijn, voeg je de suiker toe. Draai de vlam hoger en blijf roeren totdat de chutney dik begint te worden;
- Verwijder de kruidnagels en kaneelstokjes voordat je de chutney opdient.