Stoofpeertjes
28-12-20 19:43 Categorie: Bijgerecht
Met dit recept lukt het prima om de stoofpeertjes mooi rood te krijgen.
Ingrediënten
Bereiding
- 12 stoofpeertjes
- 250 milliliter bessensap
- scheut rode port
- 1 zakje vanillesuiker
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 1 kaneelstokje
- 2 stuks steranijs
- 2 peulen kardemom
Bereiding
- Plet de kardemom-peultjes en haal de kardemom-zaadjes eruit;
- Giet het bessensap, aangelengd met water en een flinke scheut rode port in een ruime pan.
- Voeg de basterdsuiker, vanillesuiker, de kardemom-zaadjes, het kaneelstokje en de steranijs toe en breng dit aan de kook;
- Schil ondertussen de stoofpeertjes, maar laat het steeltje aan de peertjes zitten;
- Laat voorzichtig de stoofpeertjes in het vocht zakken en laat dit zachtjes koken voor ongeveer 3 uur totdat ze mooi rood zijn.
- Keer voorzichtig tussendoor de peertjes om met 2 eetlepels, zodat alle kanten mooi rood worden.