Stoofpeertjes

Stoofpeertjes
Met dit recept lukt het prima om de stoofpeertjes mooi rood te krijgen.
Ingrediënten
  • 12 stoofpeertjes
  • 250 milliliter bessensap
  • scheut rode port
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 2 stuks steranijs
  • 2 peulen kardemom

Bereiding
  1. Plet de kardemom-peultjes en haal de kardemom-zaadjes eruit;
  2. Giet het bessensap, aangelengd met water en een flinke scheut rode port in een ruime pan.
  3. Voeg de basterdsuiker, vanillesuiker, de kardemom-zaadjes, het kaneelstokje en de steranijs toe en breng dit aan de kook;
  4. Schil ondertussen de stoofpeertjes, maar laat het steeltje aan de peertjes zitten;
  5. Laat voorzichtig de stoofpeertjes in het vocht zakken en laat dit zachtjes koken voor ongeveer 3 uur totdat ze mooi rood zijn.
  6. Keer voorzichtig tussendoor de peertjes om met 2 eetlepels, zodat alle kanten mooi rood worden.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver