Witlofsalade

blogEntryTopper
Ook zo moe van altijd en eeuwig hetzelfde witlofgerecht? Dan is dit wat voor jou!
Ingrediënten
  • 700 gram witlof
  • 4 eieren
  • 100 gram rozijnen
  • 100 gram jong belegen kaas
  • 6 sneetjes bruinbrood
  • olijfolie
  • 65 gram walnoten
  • 1 blik mandarijnpartjes
  • 1 bosje peterselie
  • 1 appel (Granny Smith)
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 geroosterde paprika
  • 1 stengel bleekselderij

Bereiding
  1. Breng in een pan met water de eieren aan de kook en kook deze voor ongeveer 8 minuten. Giet daarna de eieren af, laat de eieren schrikken in koud water en pel ze. Snij de eieren vervolgens in kleine stukjes;
  2. Wel de rozijnen in een kom met kokend water voor ongeveer 5 minuten. Giet ze daarna af en laat ze goed uitlekken;
  3. Snij het brood in blokjes (de korst mag eraan blijven zitten);
  4. Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de blokjes brood in circa 5 minuten goudbruin. Voeg vervolgens de walnoten toe en bak deze voor ongeveer 3 minuten mee. Laat de croutons en walnoten voor alle zekerheid afkoelen op een stuk keukenpapier;
  5. Snij de kaas in blokjes;
  6. Hak de peterselie fijn;
  7. Halveer de witlof, verwijder de bittere kern en snij de witlof in dunne reepjes;
  8. Schil de appel in dunne reepjes;
  9. Snij de bleekselderij in dunne partjes;
  10. Snij de paprika in kleine blokjes;
  11. Meng de eieren, rozijnen, mandarijnpartjes, kaas, peterselie, witlof en appel en voeg deze toe aan de kom. Breng de salade op smaak met de mayonaise, mosterd, een beetje zout en versgemalen peper;
  12. Verdeel de salade over de borden en verdeel de croutons met walnoten erover.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver