Stoofpeertjes uit de Instant Pot

Stoofpeertjes
Waar je gauw meer dan 3 1/2 uur bezig bent om peertjes te schillen en te koken, ben je met het bereiden van stoofpeertjes in de Instant Pot alles bij elkaar ongeveer een uurtje kwijt. Reden genoeg om vaker stoofpeertjes te eten!

Ingrediënten

  • 1,5 kilo stoofpeertjes
  • 500 milliliter rode wijn
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 steranijs
  • 4 kruidnagels
  • bruine suiker naar smaak
  • 1 zakje vanillesuiker

Voorbereiding (10 minuten)
  1. Schil de peertjes en verwijder de klokhuizen;
  2. Meng in de pan de rode wijn met de bruine suiker, vanillesuiker, de kaneelstokjes, steranijs en kruidnagels;
  3. Verdeel de geschilde peertjes over de pan. Zorg ervoor dat de peertjes net onder staan;

Pressure Cook (13 minuten)
  1. Zet de pan in de Instant Pot, stel deze in op 'Manual, High Pressure;
  2. Wanneer je de peertjes in partjes hebt geschild zet je de timer op 5 minuten en voor hele peertjes stel je de tijd in op 10 minuten;
  3. Voorverwarming duurt ongeveer 8 minuten.

Pressure Release (12 minuten)
  1. Wacht 10 minuten voordat je de druk eraf haalt met "QUICK RELEASE" (QR).
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver