Paprikachutney
Deze heerlijke chutney smaakt heerlijk bij een biefstuk, goed stuk entrecote of een lekker kaasplankje.
Ingrediënten
- 3 rode paprika's
- 1 rode ui
- olijfolie
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 eetlepels (witte) rozijnen
- 1 takje rozemarijn
- 150 milliliter witte wijnazijn
- 150 gram suiker
Bereiding
- Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika's in blokjes;
- Pel en snipper de rode ui;
- Hak de rozemarijnblaadjes heel fijn;
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui voor 2 minuten;
- Voeg vervolgens de paprikablokjes toe en bak deze voor 3 minuten mee;
- Voeg de kaneelpoeder, rozijnen, rozemarijn, witte wijnazijn en de suiker toe en breng op smaak met wat zout en/of peper. Breng dit alles aan de kook voor 20 minuten;
- Bewaar de paprikachutney in een weckpot in de koelkast.