Paprikachutney

Paprikachutney
Deze heerlijke chutney smaakt heerlijk bij een biefstuk, goed stuk entrecote of een lekker kaasplankje.

Ingrediënten

  • 3 rode paprika's
  • 1 rode ui
  • olijfolie
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 eetlepels (witte) rozijnen
  • 1 takje rozemarijn
  • 150 milliliter witte wijnazijn
  • 150 gram suiker

Bereiding
  1. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika's in blokjes;
  2. Pel en snipper de rode ui;
  3. Hak de rozemarijnblaadjes heel fijn;
  4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de rode ui voor 2 minuten;
  5. Voeg vervolgens de paprikablokjes toe en bak deze voor 3 minuten mee;
  6. Voeg de kaneelpoeder, rozijnen, rozemarijn, witte wijnazijn en de suiker toe en breng op smaak met wat zout en/of peper. Breng dit alles aan de kook voor 20 minuten;
  7. Bewaar de paprikachutney in een weckpot in de koelkast.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver