Aardappelgratin


Een gratin om je vingers bij op te eten!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 1 rode ui
  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • 1 bol nootmuskaat
  • 2 teentje knoflook
  • 4 ansjovisfilets (in olie)
  • 225 ml slagroom
  • 2 laurierblaadjes
  • Parmezaanse kaas (geraspt)
  • verse tijm
  • olijfolie

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 220˚C en breng een volle ketel water aan de kook;
  2. Pel de rode ui en snij hem doormidden;
  3. Was de aardappel, maar schil ze niet. Snij de aardappelen samen met de ui en de keukenmachine (schijf voor dikke plakken);
  4. Verdeel de aardappelen en ui in een braadsleden en strooi er zout en peper op;
  5. Rasp een kwart van de nootmuskaat en verdeel dit over de aardappelen tezamen met de geperste knoflook en slagroom;
  6. Verdeel stukjes ansjovisfilets over de aardappelen, tezamen met de geraspte Parmezaanse kaas, de laurierblaadjes, handvol blaadjes tijm en een flinke scheut olijfolie;
  7. Zet de braadslede op een matig vuur. Giet er 200 ml kokend water bij en dek de braadslede af met een groot stuk aluminiumfolie. Schud tussen door om aanbranden te voorkomen. Laat dit alles voor een aantal minuten op het vuur staan;
  8. Haal het stuk aluminiumfolie van de braadslede en leg er nog een laagje geraspte Parmezaanse kaas over;
  9. Verdeel er nog wat blaadjes tijm over met wat olijfolie en zet de braadslede voor ongeveer 15 minuten in de oven.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver