Tomatensalade met Ras El Hanout-dressing
28-11-13 18:16 Categorie: Bijgerecht
Een tomatensalade met een Marokkaans tintje!
Ingrediënten
Bereiding
- 10 tomaten
- 3 zongedroogde tomaten
- 50 gram azijn
- 2 deciliter olie
- 1/2 sjalot
- 1 takje peterselie
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel ras el hanout
- peper
- zout
Bereiding
- Snipper de halve sjalot en peterselie fijn;
- Doe de azijn in een kom en voeg hier aan druppelsgewijs de olie toe. Roer ondertussen met een garde;
- Voeg vervolgens de yoghurt, sjalot, peterselie en ras el hanout toe;
- Breng op smaak met zout en peper;
- Kruis de tomaten aan de onderkant in;
- Leg deze voor 10 seconden in kokend water. Haal de tomaten er vervolgens uit en leg ze daarna in een kom met ijskoud water (de tomaten „schrikken” heet dit);
- Trek vervolgens de vel van de tomaten;
- Snij de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij de tomaten in dunne reepjes;
- Snij de gedroogde tomaten in kleine blokjes;
- Voeg vlak voor serveren alles tot elkaar.