Tomatensalade met Ras El Hanout-dressing


Een tomatensalade met een Marokkaans tintje!
blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 10 tomaten
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 50 gram azijn
  • 2 deciliter olie
  • 1/2 sjalot
  • 1 takje peterselie
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 1 theelepel ras el hanout
  • peper
  • zout

Bereiding
  1. Snipper de halve sjalot en peterselie fijn;
  2. Doe de azijn in een kom en voeg hier aan druppelsgewijs de olie toe. Roer ondertussen met een garde;
  3. Voeg vervolgens de yoghurt, sjalot, peterselie en ras el hanout toe;
  4. Breng op smaak met zout en peper;
  5. Kruis de tomaten aan de onderkant in;
  6. Leg deze voor 10 seconden in kokend water. Haal de tomaten er vervolgens uit en leg ze daarna in een kom met ijskoud water (de tomaten „schrikken” heet dit);
  7. Trek vervolgens de vel van de tomaten;
  8. Snij de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snij de tomaten in dunne reepjes;
  9. Snij de gedroogde tomaten in kleine blokjes;
  10. Voeg vlak voor serveren alles tot elkaar.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver