Witlof gevuld met gehakt
12-12-16 18:13 Categorie: Bijgerecht
Eet eens wat anders!
Ingrediënten
- 400 gram gemengd gehakt
- 8 plakjes ontbijtspek
- 4 stonkjes witlof, gehalveerd
- 4 klontjes boter
- mespuntje nootmuskaat
- 1 eetlepel gehakt peterselie
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 C;
- Kruid het gehakt met zout, peper en nootmuskaat;
- Maak de witlof schoon, snij het bittere stuk uit de witlof;
- Schep op een helft witlof wat gehakt. Leg de andere helft er bovenop en omwikkel de witlof met 2 plakjes ontbijtspet;
- Leg de witlof in een ingevette ovenschaal. Schenk er een klein laagje water bij en leg de klontjes boter boven de witlof;
- Bak de witlof voor ongeveer 45 minuten gaar in de oven (een paar keer omkeren tijdens het garingsproces);
- Verdeel de witlof over de borden en garneer met peterselie.