Witlof gevuld met gehakt

Witlof
Eet eens wat anders!

Ingrediënten
  • 400 gram gemengd gehakt
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 4 stonkjes witlof, gehalveerd
  • 4 klontjes boter
  • mespuntje nootmuskaat
  • 1 eetlepel gehakt peterselie
  • peper en zout

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 C;
  2. Kruid het gehakt met zout, peper en nootmuskaat;
  3. Maak de witlof schoon, snij het bittere stuk uit de witlof;
  4. Schep op een helft witlof wat gehakt. Leg de andere helft er bovenop en omwikkel de witlof met 2 plakjes ontbijtspet;
  5. Leg de witlof in een ingevette ovenschaal. Schenk er een klein laagje water bij en leg de klontjes boter boven de witlof;
  6. Bak de witlof voor ongeveer 45 minuten gaar in de oven (een paar keer omkeren tijdens het garingsproces);
  7. Verdeel de witlof over de borden en garneer met peterselie.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver