Hartige Muffins

Hartige_Muffin

Ingrediënten
  • 600 gram verse spinazie
  • 100 gram feta (verkruimeld)
  • 250 gram bloem
  • zout & peper
  • 60 milliliter olijfolie
  • 250 milliliter melk
  • 1 theelepel tijm
  • 100 gram hamreepjes
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 ei
  • 9 cherrytomaatjes
  • geraspte kaas

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 175 C;
  2. Vet de muffinvorm in;
  3. Doe de verse spinazie met een scheutje olijfolie in een grote pan (wok) en laat deze slinken;
  4. Nadat de spinazie geslonken is, haal je deze uit de pan en laat deze in een vergiet goed uitlekken. Als de spinazie wat afgekoeld is, knijp je met een schone hand de spinazie verder uit zodat alle vocht eruit is. Snij vervolgens de spinazie met een mes fijn;
  5. Meng in een ruime kom de bloem, bakpoeder, zout, peper, tijm en hamreepjes. Roer de fijngesneden spinazie er voorzichtig doorheen;
  6. Meng in een andere kom de melk, olijfolie en ei en kluts dit goed door;
  7. Giet het melkmengsel voorzichtig door het bloem-spinaiziemengsel en roer dit zachtjes door (niet al te lang);
  8. Vul de muffinvormen, verdeel eventueel wat geraspte kaas erover heen en dek af me 3 halve partjes tomaat;
  9. Bak de muffins voor ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven;
  10. Laat de muffins wat afkoelen zodat je ze er beter uit kunt halen.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver