Courgettestampot met chorizo


Een nieuwe variatie op de bekende stamppotten!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 800 gram aardappels (kruimig)
  • 250 gram chorizo
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 50 ml melk
  • olijfolie
  • 1/2 bosje bladpeterselie
  • 60 ml olijfolie (extra vierge)
  • 100 gran zongedroogde tomaten

Bereiding
  1. Breng een pan met water aan de kook (met wat zout);
  2. Schil de aardappelen en snij deze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar;
  3. Verwijder het velletje van de chorizo en snij deze in blokjes;
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de chorizo in 10 minuten krokant;
  5. Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika’s in blokjes. Bak de paprika’s de laatste 3 minuten met de chorizo mee;
  6. Pel en snipper ondertussen de ui, pel en snij de knoflook fijn;
  7. Snij de courgette in blokjes;
  8. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan, fruit de ui, knoflook met de Italiaanse kruiden (ongeveer 2 minuten);
  9. Voeg de courgette toe en bak deze 6 minuten mee;
  10. Verwarm ondertussen de melk;
  11. Giet de aardappelen af en stoom ze droog;
  12. Pureer de aardappels en maak de puree smeuïg met de melk.
  13. Roer de courgette, chorizo met bakvocht en paprika’s door de puree;
  14. Pureer in een hoge kom de zongedroogde tomaten met wat olijfolie en peterselie met een staafmixer fijn. Breng op smaak met wat peper en zout;
  15. Verdeel de courgettestamppot met chorizo over de borden en lepel de tomaten-peterselieolie erover.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver