Courgettestampot met chorizo
Een nieuwe variatie op de bekende stamppotten!
Ingrediënten
Bereiding
- 800 gram aardappels (kruimig)
- 250 gram chorizo
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 2 courgettes
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 50 ml melk
- olijfolie
- 1/2 bosje bladpeterselie
- 60 ml olijfolie (extra vierge)
- 100 gran zongedroogde tomaten
Bereiding
- Breng een pan met water aan de kook (met wat zout);
- Schil de aardappelen en snij deze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in 15 minuten gaar;
- Verwijder het velletje van de chorizo en snij deze in blokjes;
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de chorizo in 10 minuten krokant;
- Halveer ondertussen de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika’s in blokjes. Bak de paprika’s de laatste 3 minuten met de chorizo mee;
- Pel en snipper ondertussen de ui, pel en snij de knoflook fijn;
- Snij de courgette in blokjes;
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan, fruit de ui, knoflook met de Italiaanse kruiden (ongeveer 2 minuten);
- Voeg de courgette toe en bak deze 6 minuten mee;
- Verwarm ondertussen de melk;
- Giet de aardappelen af en stoom ze droog;
- Pureer de aardappels en maak de puree smeuïg met de melk.
- Roer de courgette, chorizo met bakvocht en paprika’s door de puree;
- Pureer in een hoge kom de zongedroogde tomaten met wat olijfolie en peterselie met een staafmixer fijn. Breng op smaak met wat peper en zout;
- Verdeel de courgettestamppot met chorizo over de borden en lepel de tomaten-peterselieolie erover.