Linguine met brocolli, zalm en rucola


Linguine is een bredere variant van de spaghetti en komt oorspronkelijk uit Genua. Omdat linguine breder is, is de kooktijd wat langer dan spaghetti. Mocht je geen linguine hebben, dan zou ik zeggen: gebruik spaghetti!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 300 g linguine
  • 1 broccoli
  • 100 ml magere melk
  • 200 g geraspte jong belegen kaas
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g gerookte zalm
  • 50 g rucola
  • olijfolie extra vierge
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiding
  • Verwarm de grill van de oven voor op 200 graden;
  • Kook de pasta gaar in een pan met water en zout volgens de verpakking. Breng ondertussen alvast een pan met water en zout aan de kook voorde broccoli;
  • Snij de broccoli in roosjes en kook deze kort in de pan met kokend water (2 minuten);
  • Verhit vervolgens de melk met een scheutje water en de kaas en verwarm deze licht totdat de kaas gesmolten is;
  • Schep de broccoli in een ovenschaal en schep de kaassaus er overheen. Strooi er de amandelen overheen.
  • Zet de ovenschaal voor 5 minuten onder de grill;
  • Pel en snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn;
  • Snij de zalm in reepjes;
  • Verhit de olie in een pan en fruit de knoflook en de ui zonder deze te laten verkleuren;
  • Giet de pasta af en voeg deze toe aan de knoflook en ui;
  • Roer de pasta goed door en breng op smaak met zout en versgemalen peper;
  • Roer de rucola en zalm door de pasta. Voeg tenslotte een scheutje olijfolie toe.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver