Dark Lane Apple Pie


Een „Canadese”-appeltaart, rechtstreeks vanuit Dark Lane. Met dank aan het illustere duo: Ralph en Mariette!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 450 gram lichtbruine basterd suiker
  • 200 gram havermout
  • 400 gram roomboter
  • 3 kilo appels (goudrenetten)

Bereiding
  • Smelt de roomboter in een steelpannetje;
  • Meng de bakmeel, basterdsuiker, havermout door de gesmolten roomboter;
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. Verdeel de kaneel erover;
  • Verwarm de oven voor op 180C;
  • Bekleed een grote bakplaat met bakpapier;
  • Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bakplaat. Leg daarover de appelstukjes. Verdeel vervolgens de andere helft van het kruimeldeeg over de appellaag;
  • Bak de appeltaart in 60 minuten in het midden van de oven.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver