Dark Lane Apple Pie
09-02-13 10:18 Categorie: Brood & Gebak
Een „Canadese”-appeltaart, rechtstreeks vanuit Dark Lane. Met dank aan het illustere duo: Ralph en Mariette!
Ingrediënten
Bereiding
- 500 gram zelfrijzend bakmeel
- 450 gram lichtbruine basterd suiker
- 200 gram havermout
- 400 gram roomboter
- 3 kilo appels (goudrenetten)
Bereiding
- Smelt de roomboter in een steelpannetje;
- Meng de bakmeel, basterdsuiker, havermout door de gesmolten roomboter;
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes. Verdeel de kaneel erover;
- Verwarm de oven voor op 180C;
- Bekleed een grote bakplaat met bakpapier;
- Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bakplaat. Leg daarover de appelstukjes. Verdeel vervolgens de andere helft van het kruimeldeeg over de appellaag;
- Bak de appeltaart in 60 minuten in het midden van de oven.