Courgettekoekjes met spinaziesalade
Wat je toch allemaal kunt doen met courgette! Dit is een heerlijk Italiaans gerecht, waarbij zelfs kinderen van zullen smullen. Ze eten tenslotte koekjes!
Ingrediënten
700 gram kruimige aardappels 1 ui 1 courgette olijfolie 1 bosje bladpeterselie 80 gram geraspte Parmezaanse kaas 2 eieren 4 eetlepels bloem 3 eetlepels paneermeel 1 eetlepel rode wijnazijn 1 theelepel honing 500 gram spinazie 100 gram gorgonzola 1 peer
Bereiding
Eet smakelijk!
Bereiding
- Breng in een pan wat water aan de kook met een klein beetje zout;
- Schil ondertussen de aardappels, snij deze in kleine blokjes en kook de aardappels in ongeveer 10 minuten gaar;
- Giet de aardappels af en laat ze een paar minuten droog stomen;
- Pureer de aardappels met een pureestamper;
- Pel en snipper ondertussen de ui;
- Was de courgette en snij de grof (bijvoorbeeld in een keukenmachine met een grove rasp);
- Verhit een flinke laag olie in een pan en bak de fijngesnipperde ui en courgette (3 minuten);
- Breng de courgette-uimengsel op smaak met een beetje zout en peper. Giet de courgette af en laat deze goed uitlekken;
- Pluk en snij de blaadjes van de bladpeterselie fijn;
- Meng de courgette met de fijngestampte aardappels, Parmezaanse kaas, eieren, bloem en peterselie. Voeg extra bloem toe als het beslag te plakkerig is;
- Haal met een ijslepel een flinke bol courgettemengsel en wentel dit door het paneermeel;
- Verhit een laagje olie in een koekenpan en bak hierin de courgettekoekjes om en om in circa 4 minuten goudbruin. Laat de koekjes uitlekken op keukenpapier;
- Meng in een grote kom: olijfolie, rode wijnazijn, honing en een beetje zout en peper en meng de spinazie erdoor;
- Snij de gorgonzola in kleine blokjes. Halveer de peer, verwijder het klokhuis en snij de peer in blokjes;
- Verdeel de spinazie over de borden, verbrokkel de gorgonzola erover. Verdeel de peer erover en serveer de courgettekoekjes erbij.
Eet smakelijk!