Pompoenstampot met appel & kaas


Combineer de zachte pompoen met een frisse appel en breng op smaak met geitenkaas. Een zachte stamppot.

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 450 gram pompoen
  • 2 friszure appels, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels gemalen komijn (djinten)
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 100 ml magere melk
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 150 gram belegen geraspte geitenkaas

Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 200C;
  • Schil ondertussen de aardappelen en kook deze in water met zout in 20 minuten gaar;
  • Meng de pompoen en appel in een kom met de olijfolie, komijn, peper en zout. Leg het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze ongeveer 20 minuten in de oven;
  • Verwarm de melk in een steelpan;
  • Giet ondertussen de aardappelen af. Stamp de aardappelen fijn met een pureestamper;
  • Voeg de melk toe aan de aardappelen. Meng de kaas erdoor;
  • Haal het pompoen-appelmengsel uit de oven en strooi de kaneel erover;
  • Schep de aardappelpuree over de borden en schep daarboven op het pompoen-appel mengsel;
  • Breng op smaak met zout en peper.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver