Franse pasta
Macaroni op z’n Frans!
Ingrediënten
Bereiding
- 300 gram macaroni
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 courgette
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 schaaltje Provencaals gekruide runderreepjes (ongeveer 300 gram)
- 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
- 50 gram zwarte olijven
Bereiding
- Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing;
- Pel en snipper de ui. Maak vervolgens de bleekselderij en courgette schoon en snij deze in stukjes;
- Fruit in een pan de ui en bleekselderij voor ongeveer 3 minuten in de olijfolie;
- Voeg de rundvleesreepjes toe en laat deze voor 5 minuten meebakken;
- Voeg vervolgens de courgette toe en laat deze ongeveer 3 minuten meebakken;
- Meng hierna de tomaten met het sap door het gerecht en laat dit aan de kook komen. Laat dit alles voor 5 minuten zachtjes pruttelen;
- Breng de saus op smaak met zout en peper;
- Spoel de macaroni onder lauw water af;
- Verdeel de macaroni over de borden en voeg per bord wat van het groentemengsel toe;
- Garneer het gerecht met de olijven.