Pappardelle con zucchine e tritato al limone


Italiaans, het blijft lekker!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 400 gram pappardelle
  • 1 eetlepel boter
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 200 gram gehakt (half om half)
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 100 ml rode wijn
  • 1 rode peper
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 2 takjes bladselderij
  • 150 gram ricotta

  • Bereiding
    1. Vehit de boter en een scheut olijfolie in een koekenpan;
    2. Pel en snipper de ui en fruit de helft in de pan met boter en olijfolie;
    3. Snij de bleekselderij in reepjes en voeg deze toe aan de ui;
    4. Rul het gehakt in circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, rode wijn en versgemalen peper toe;
    5. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij de peper fijn. Roer goed door. Zet het vuur uit;
    6. Schaaf de courgette in dunne plakjes. Pel en hak de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de andere helft van de ui en de knoflook circa 1 minuut. Voeg de courgette toe en rasp de citroen erboven;
    7. Hak de peterselie en de bladselderij fijn en voeg samen met de ricotta toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper;
    8. Giet de pappardella af en voeg de courgette en het gehakt toe aan de pasta. Verwarm deze nog even kort door;
    9. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de fijngesneden bladpeterselie.
    RapidWeaver Icon

    Made in RapidWeaver