Pappardelle con zucchine e tritato al limone
Italiaans, het blijft lekker!
Ingrediënten
400 gram pappardelle 1 eetlepel boter olijfolie 1 ui 1 stengel bleekselderij 200 gram gehakt (half om half) 2 theelepels tomatenpuree 100 ml rode wijn 1 rode peper 1 courgette 1 teentje knoflook 1 citroen 2 takjes bladselderij 150 gram ricotta
Bereiding
Bereiding
- Vehit de boter en een scheut olijfolie in een koekenpan;
- Pel en snipper de ui en fruit de helft in de pan met boter en olijfolie;
- Snij de bleekselderij in reepjes en voeg deze toe aan de ui;
- Rul het gehakt in circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, rode wijn en versgemalen peper toe;
- Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij de peper fijn. Roer goed door. Zet het vuur uit;
- Schaaf de courgette in dunne plakjes. Pel en hak de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de andere helft van de ui en de knoflook circa 1 minuut. Voeg de courgette toe en rasp de citroen erboven;
- Hak de peterselie en de bladselderij fijn en voeg samen met de ricotta toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper;
- Giet de pappardella af en voeg de courgette en het gehakt toe aan de pasta. Verwarm deze nog even kort door;
- Verdeel de pasta over de borden en garneer met de fijngesneden bladpeterselie.