Risotto met kip en sperzieboontjes


Het is weer tijd voor een risotto-gerecht! Eet smakelijk!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 rode paprika
  • 300 gram risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 600 ml kippenbouillon
  • 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • zonnebloemolie
  • zout
  • peper

Bereiding
  • Snij de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met zout en peper;
  • Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook fijn;
  • Maak de sperzieboontje schoon en snij deze in vieren;
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snij de paprika in smalle reepjes;
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan met anti-aanbaklaag. Bak de kipfilet ongeveer 3 minuten. Haal de kipfilet uit de pan;
  • Verhit nog wat zonnebloemolie in de pan en fruit de ui en knoflook aan op een matig vuur (anders verbrand de knoflook);
  • Voeg de risottorijst toe en blijf roeren totdat de rijstkorrels glazig zijn;
  • Voeg al roerend de wijn toe en laat al de rijst al de wijn „opnemen”;
  • Voeg hierna de bouillon toe en roer goed door. Breng dit aan de kook. Voeg de sperzieboontjes, kip en paprika toe en laat de risotto circa 15 minuten zachtjes koken. Roer ondertussen regelmatig door;
  • De risotto is pas klaar als alle bouillon is opgenomen door de rijst;
  • Proef of de rijst gaar is. Breng op smaak met zout en peper;
  • Haal de risotto van het vuur en roer de parmezaanse kaas erdoor.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver