Marokkaanse kip uit de tajine
Dit kipgerecht is om te smullen zo lekker. Heb je een tajine in huis, dan is dit een prima gerecht om makkelijk een smakelijk gerecht op tafel te zetten. Wel een klein uurtje geduld hebben, maar dan heb je ook wat! Geen tajine in huis? Geen nood, een goede braadpan doet ook z’n werk.
Ingrediënten
- 1 kip (in stukken) of 8 kip drumsticks
- 2 uien
- 5 teentjes knoflook
- 2 eetlepels ras el hanout
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 bos peterselie
- olijfolie
- Snij de kip in stukken (indien nodig);
- Pel de uien, snij deze fijn. Pel de knoflook;
- Schenk wat olijfolie in de tajine. Bak hierin de gesnipperde uien en pers de knoflook boven de tajine uit. Verdeel de ras el hanout over de uien, samen met de chilivlokken (proef of het niet te scherp is!) en bak dit alles op een laag vuur voor ongeveer 10 minuten;
- Snij ondertussen de peterselie fijn;
- Voeg vervolgens de kip toe aan de tajine en braad deze voor ongeveer 7 minuten aan;
- Voeg hierna de blokjes tomaat en de helft van de fijngesneden peterselie aan toe;
- Vul het blikje van de tomatenblokjes met water en voeg de helft van het blikje toe aan de tajine;
- Stoof de tajine in ongeveer 1 uur op een laag vuur. Voeg eventueel nog wat water toe aan het gerecht als het gerecht droog dreigt te worden;
- Haal na 1 uur de tajine van het vuur. Verdeel de kip met de saus over de borden, verdeel de overgebleven peterselie over de kip en serveer met een salade of Arabisch brood.