Quiche met waterkers, tuinerwten en ham
We blijven nog even in de hartige taarten. Lekker met een walnootsalade!
Ingrediënten
Bereiding
Lekker met een courgette-walnootsalade.
- 6 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid)
- 150 gram waterkers of rucola
- 450 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 bakje bieslook
- 1 bakje peterselie (alleen de blaadjes)
- 4 eieren
- 250 ml slagroom
- 100 gram Pecorino Romano-kaas (geraspt)
- 100 gram rauwe ham (fijngesneden)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 ºC;
- Bekleed je taartvorm met 1 1/2 plakje bladerdeeg;
- Verwijder de harde steeltjes van de waterkers, snij deze grof. Hou 2 handjes achter voor het laatst. Verdeel de waterkers (of rucola) en tuinerwten over de deegbodem;
- Snij de kruiden fijn;
- Klop de eieren los met de slagroom en kruiden;
- Rasp de kaas boven het eimengsel, roer goed door en schenk dit uit over de quiche-bodems. Verdeel de ham erover;
- Bak de quiches in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven goudbruin.
- Serveer de quiches met de achtergehouden waterkers.
Lekker met een courgette-walnootsalade.