Quiche met waterkers, tuinerwten en ham


We blijven nog even in de hartige taarten. Lekker met een walnootsalade!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 6 plakjes roomboter bladerdeeg (ontdooid)
  • 150 gram waterkers of rucola
  • 450 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 bakje bieslook
  • 1 bakje peterselie (alleen de blaadjes)
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 100 gram Pecorino Romano-kaas (geraspt)
  • 100 gram rauwe ham (fijngesneden)

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC;
  2. Bekleed je taartvorm met 1 1/2 plakje bladerdeeg;
  3. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers, snij deze grof. Hou 2 handjes achter voor het laatst. Verdeel de waterkers (of rucola) en tuinerwten over de deegbodem;
  4. Snij de kruiden fijn;
  5. Klop de eieren los met de slagroom en kruiden;
  6. Rasp de kaas boven het eimengsel, roer goed door en schenk dit uit over de quiche-bodems. Verdeel de ham erover;
  7. Bak de quiches in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven goudbruin.
  8. Serveer de quiches met de achtergehouden waterkers.

Lekker met een courgette-walnootsalade.


RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver