Mezzi Rigatoni Broccoli
Pasta met een bite!
Ingrediënten
Bereiding
- 500 gram broccoli (in kleine roosjes)
- 300 gram Mezzi Rigatoni (pasta)
- 1 rode peper
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 4 ansjovisfilets in olijfolie
- 100 gram Pecorino Romano (geraspt)
- 12 plakjes ontbijtspek
Bereiding
- Bak de ontbijtspek met een klein beetje olijfolie uit;
- Kook de pasta beetgaar (zie de aanwijzingen op de verpakking);
- Kook ondertussen de broccoli in 3 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet;
- Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in smalle reepjes;
- Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit voor 2 minuten de rode peper en knoflook op een laag vuur;
- Voeg de broccoli en ansjovis toe en bak deze voor 1 minuut mee;
- Giet de pasta af en verdeel het broccoli-mengsel erover. Bestrooi met de geraspte kaas.