Knolselderijsoep


Zin in een krachtige soep als voor- of lunchgerecht? Dat is dit echt wat voor jou!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 85 gram boter
  • 4 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 400 gram uien (fijngesneden)
  • 2 liter groentebouillon
  • 1 eetlepel tijm (gedroogd)
  • 700 gram knolselderij (geschild en in blokjes)
  • 20 gram gedroogde paddenstoelen
Bereiding
  • Verwarm de roomboter in een soeppan en bak hierin de uien en knoflook zachtjes voor 15 a 20 minuten;
  • Voeg de bouillon, tijm en knolselderij toe en laat dit voor ongeveer 30 minuten zachtjes koken;
  • Verwarm ondertussen de over voor op 180C;
  • Leg de paddenstoelen op een bakplaat en laat deze in ongeveer 5 minuten extra droog worden;
  • Laat de paddenstoelen vervolgens afkoelen en maal deze zo fijn mogelijk in de kleinste kom van je keukenmachine;
  • Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper;
  • Serveer in soepkommen en strooi er wat paddestoelenpoeder over.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver