Knolselderijsoep
25-02-13 22:57 Categorie: Voorgerecht | Vegetarisch
Zin in een krachtige soep als voor- of lunchgerecht? Dat is dit echt wat voor jou!
Ingrediënten
- 85 gram boter
- 4 teentjes knoflook (fijngesneden)
- 400 gram uien (fijngesneden)
- 2 liter groentebouillon
- 1 eetlepel tijm (gedroogd)
- 700 gram knolselderij (geschild en in blokjes)
- 20 gram gedroogde paddenstoelen
- Verwarm de roomboter in een soeppan en bak hierin de uien en knoflook zachtjes voor 15 a 20 minuten;
- Voeg de bouillon, tijm en knolselderij toe en laat dit voor ongeveer 30 minuten zachtjes koken;
- Verwarm ondertussen de over voor op 180C;
- Leg de paddenstoelen op een bakplaat en laat deze in ongeveer 5 minuten extra droog worden;
- Laat de paddenstoelen vervolgens afkoelen en maal deze zo fijn mogelijk in de kleinste kom van je keukenmachine;
- Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer en breng eventueel op smaak met zout en peper;
- Serveer in soepkommen en strooi er wat paddestoelenpoeder over.