Spaghetti Bolognese, maar dan anders
Een heerlijke Spaghetti Bolognese, maar dan een keer anders. Probeer nu!
Ingrediënten
Bereiding
- 300 g spaghetti
- 1 ui
- 4 bospeentjes
- 1 stengel bleekselderij
- 2 teentjes knoflook
- 400 g rundergehakt
- 70 g tomatenpuree
- 1 courgette
- 400 g gepelde tomaten
- 1 bosje basilicum
- olijfolie om in te bakken
- 1 el balsamicoazijn
- 50 g Parmezaanse kaas
Bereiding
- Kook water (d.m.v. de waterkoker). Schenk het kokend water over in een pan, voeg wat zout toe en kook de spaghetti (volgens de bereidingswijze);
- Pel en snipper ondertussen een ui, schil en snij de bospeentje in blokjes, maak de bleekselderij schoon en snij ook deze in blokjes;
- Verhit vervolgens een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de gesnipperde ui hierin;
- Voeg vervolgens de bospeen en bleekselderij toe en bak ook deze circa 2 minuten mee;
- Maak de knoflookteentjes schoon en pers deze uit boven het groentemengsel;
- Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak deze in ongeveer 4 minuten gaar;
- Snij ondertussen de courgette in blokjes en voeg deze samen met de gepelde tomaten en balsamico azijn toe. Warm dit alles op een middelhoog vuur voor ongeveer 8 minuten door;
- Breng de saus op smaak met wat zout en peper;
- Giet de spaghetti af en verdeel dit over de borden;
- Verdeel wat van het groentemengsel over de spaghetti en de parmezaanse kaas. Maak het gerecht af met wat blaadjes basilicum.