Spaghetti Bolognese, maar dan anders


Een heerlijke Spaghetti Bolognese, maar dan een keer anders. Probeer nu!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 300 g spaghetti
  • 1 ui
  • 4 bospeentjes
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 courgette
  • 400 g gepelde tomaten
  • 1 bosje basilicum
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el balsamicoazijn
  • 50 g Parmezaanse kaas

Bereiding
  1. Kook water (d.m.v. de waterkoker). Schenk het kokend water over in een pan, voeg wat zout toe en kook de spaghetti (volgens de bereidingswijze);
  2. Pel en snipper ondertussen een ui, schil en snij de bospeentje in blokjes, maak de bleekselderij schoon en snij ook deze in blokjes;
  3. Verhit vervolgens een scheut olijfolie in een hapjespan en fruit de gesnipperde ui hierin;
  4. Voeg vervolgens de bospeen en bleekselderij toe en bak ook deze circa 2 minuten mee;
  5. Maak de knoflookteentjes schoon en pers deze uit boven het groentemengsel;
  6. Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak deze in ongeveer 4 minuten gaar;
  7. Snij ondertussen de courgette in blokjes en voeg deze samen met de gepelde tomaten en balsamico azijn toe. Warm dit alles op een middelhoog vuur voor ongeveer 8 minuten door;
  8. Breng de saus op smaak met wat zout en peper;
  9. Giet de spaghetti af en verdeel dit over de borden;
  10. Verdeel wat van het groentemengsel over de spaghetti en de parmezaanse kaas. Maak het gerecht af met wat blaadjes basilicum.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver