Pompoenstoof


Heerlijk pompoen gerecht in combinatie met chorizo en linzen. Durf te variëren!


blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 850 gram flespompoen
  • 250 gram chorizo (in blokjes)
  • 2 uien
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 groene paprika
  • 500 gram krieltjes
  • 350 ml hete kippenbouillon
  • 150 ml witte port
  • 400 gram linzen
  • 20 gram platte peterselie

Bereiding
  1. Haal het vel van de chorizo en snij deze in blokjes;
  2. Verhit een ruime hapjespan en bak hierin de chorizo zonder toegevoegd vet;
  3. Snij ondertussen de pompoen in kwarten. Verwijder de zaden en de draden met een lepel. Snij met een dunschiller de schil van de pompoen. Snij de pompoen vervolgens in partjes;
  4. Haal de chorizo uit de pan en laat deze uitlekken op een stuk keukenpapier;
  5. Maak de uien schoon, halveer en snij in halve ringen;
  6. Bak de ui in het achtergebleven vet in de hapjespan met de paprikapoeder voor 3 minuten op een middelhoog vuur. Bak vervolgens de fijngesneden knoflook mee en de tomatenpuree voor een aantal minuten;
  7. Maak de paprika schoon en snij deze in reepjes;
  8. Voeg de pompoen, de paprikareepjes, krieltjes, kippenbouillon en de port toe en breng dit alles aan de kook;
  9. Laat dit alles voor ongeveer met een deksel op de pan voor ongeveer 25 minuten zachtjes koken;
  10. Voeg na 15 minuten de linzen toe;
  11. Schep op het laatst de chorizo en de peterselie toe en laat dit alles nog even doorwarmen;
  12. Serveer in diepe borden.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver