Pompoenstoof
Heerlijk pompoen gerecht in combinatie met chorizo en linzen. Durf te variëren!
Ingrediënten
Bereiding
- 850 gram flespompoen
- 250 gram chorizo (in blokjes)
- 2 uien
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook
- 70 gram tomatenpuree
- 1 groene paprika
- 500 gram krieltjes
- 350 ml hete kippenbouillon
- 150 ml witte port
- 400 gram linzen
- 20 gram platte peterselie
Bereiding
- Haal het vel van de chorizo en snij deze in blokjes;
- Verhit een ruime hapjespan en bak hierin de chorizo zonder toegevoegd vet;
- Snij ondertussen de pompoen in kwarten. Verwijder de zaden en de draden met een lepel. Snij met een dunschiller de schil van de pompoen. Snij de pompoen vervolgens in partjes;
- Haal de chorizo uit de pan en laat deze uitlekken op een stuk keukenpapier;
- Maak de uien schoon, halveer en snij in halve ringen;
- Bak de ui in het achtergebleven vet in de hapjespan met de paprikapoeder voor 3 minuten op een middelhoog vuur. Bak vervolgens de fijngesneden knoflook mee en de tomatenpuree voor een aantal minuten;
- Maak de paprika schoon en snij deze in reepjes;
- Voeg de pompoen, de paprikareepjes, krieltjes, kippenbouillon en de port toe en breng dit alles aan de kook;
- Laat dit alles voor ongeveer met een deksel op de pan voor ongeveer 25 minuten zachtjes koken;
- Voeg na 15 minuten de linzen toe;
- Schep op het laatst de chorizo en de peterselie toe en laat dit alles nog even doorwarmen;
- Serveer in diepe borden.