Bananenbrood


Weer eens wat anders bij de koffie en thee. Lekker met boter!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 250 g tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 100 g boter, op kamertemperatuur
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 300 gram bananen, gepeld en fijngeprakt

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een cakevorm met bakpapier;
  2. Zeef in een grote kom de bloem met de bakpoeder, kaneel en een mespunt zout;
  3. Meng in een keukenmachine de boter, witte basterdsuiker en de vanillesuiker in ongeveer 20 seconden tot een bijna glad mengsel. Laat dit draaien en voeg 1 voor 1 de eieren en de crème fraiche toe. Spatel hierna dit mengsel door het bloemmengsel. Zorg ervoor dat al het bloem wordt opgenomen door het botermengsel. Schep vervolgens de geprakte banaan erdoor;
  4. Verdeel het banaanmengsel over de cake-vorm en bak dit in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Controleer na ongeveer 50 minuten op de gaarheid met een sateprikker. Als deze er schoon uit komt, is de cake gaar;
  5. Laat de cake minstens 30 minuten afkoelen, neem het uit de vorm en laat het vervolgens nog een uur afkoelen op een rooster. Lekker met boter.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver