Glutenvrije gevulde speculaas


Dit keer maken we met de feestdagen een glutenvrije traktatie: glutenvrije gevulde speculaas!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 150 gram boter (margarine)
  • 150 gram boekweitmeel
  • 150 gram rijstemeel
  • 150 gram gele/lichte basterdsuiker
  • 2 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 6 theelepels speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 300 gram amandelspijs
  • naar smaak amandelen

Bereiding
  1. Meng alle droge ingrediënten in een kom en meng deze goed door elkaar;
  2. Doe 3/4 van het ei bij de ingrediënten;
  3. Snij de boter in kleine blokjes en meng dit in de kom samen met het ei. Kneed dit alles goed door elkaar totdat er een bal ontstaat;
  4. Verpak vervolgens de deegbal in een stuk huishoudfolie en leg dit minimaal 1 uur in de koelkast om het deeg te laten stijven;
  5. Leg een stuk bakpapier in een ovenschaal;
  6. Rol de deegbal uit tot ongeveer 2x de vorm van je ovenschaal. Leg de helft hiervan op het bakpapier;
  7. Kneed het amandelspijs kort in je handen. Hierdoor wordt het gemakkelijk om uit te rollen;
  8. Leg het amandelspijs in z’n geheel over het deeg op de bakplaat. Verdeel het spijs goed over het deeg;
  9. Leg hierop het 2e gedeelte van het uitgerolde deeg. Druk de zijkanten goed op elkaar, zodat het een geheel wordt;
  10. Bestrijk de bovenkant van het deeg met de overgebleven ei en druk de amandelen zachtjes in het deeg;
  11. Zet de bakplaat 20 minuten in een voorverwarmde oven (175˚C);
  12. Haal de bakplaat uit de oven en laat de gevulde speculaas afkoelen;
  13. Snij de speculaas in stukken.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver