Bloemkoolsoep a la Jurgen

Bloemkoolsoep Jurgen
Zoveel soepen, zoveel variatie.
Ingrediënten
  • 1 bloemkool
  • 1 scheutje cognac
  • 1 ui
  • groetenbouillonblokje
  • 8 verse coquilles
  • 2 plakjes gedroogde ham
  • 5 stengels bieslook
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

  • Bereiding
    1. Snij de bloemkool in grove stukken en smoor deze in roomboter aan met wat zout en peper;
    2. Blus de bloemkool af met een scheut cognac. Voeg 5 dl groentenbouillon en laat dit alles minimaal 20 minuten pruttelen;
    3. Pureer de bloemkool met een staafmixer tot een zachte, zalverige soep. Voeg eventueel nog wat verse zout en peper;
    4. Mix voor de bieslookolie de bieslook, olijfolie, peper en zout met een staafmixer totdat er er een knalgroene olie ontstaat;
    5. Leg de plakjes ham op bakpapier en bak deze in een voorverwarmde oven (160C);
    6. Bak de coquilles ongeveer 60 seconden in vloeibare olie aan iedere kant goudbruin;
    7. Schep de soep in een soepbord en leg hier 2 coquilles. Druppel er wat olie omheen en maak de soep af met wat stukjes ham.

    RapidWeaver Icon

    Made in RapidWeaver