Bloemkoolsoep a la Jurgen
02-04-13 19:20 Categorie: Voorgerecht | Soep
Zoveel soepen, zoveel variatie.
Ingrediënten
1 bloemkool 1 scheutje cognac 1 ui groetenbouillonblokje 8 verse coquilles 2 plakjes gedroogde ham 5 stengels bieslook 1 dl olijfolie peper en zout
Bereiding
Bereiding
- Snij de bloemkool in grove stukken en smoor deze in roomboter aan met wat zout en peper;
- Blus de bloemkool af met een scheut cognac. Voeg 5 dl groentenbouillon en laat dit alles minimaal 20 minuten pruttelen;
- Pureer de bloemkool met een staafmixer tot een zachte, zalverige soep. Voeg eventueel nog wat verse zout en peper;
- Mix voor de bieslookolie de bieslook, olijfolie, peper en zout met een staafmixer totdat er er een knalgroene olie ontstaat;
- Leg de plakjes ham op bakpapier en bak deze in een voorverwarmde oven (160C);
- Bak de coquilles ongeveer 60 seconden in vloeibare olie aan iedere kant goudbruin;
- Schep de soep in een soepbord en leg hier 2 coquilles. Druppel er wat olie omheen en maak de soep af met wat stukjes ham.