Ratjetoe van mihoen, spitskool en tofoe
Spitskool wordt niet door iedereen snel gegeten. Het is een lekkere groenten, zacht van smaak wat zelfs kinderen lusten. Probeer eens uit!
Ingrediënten
- 250 gram mihoen
- 400 g tofoe
- 2 el ketjap
- 2 el gembersiroop
- Zonnebloemolie
- 1 teentje knoflook
- 1 prei
- 1 spitskool
- 3 bosuitje
- 1 chilipeper
- 100 g pinda's (ongezouten
- 1 el sambal
- zout
- versgemalen peper
Bereiding
- Kook de mihoen gaar volgens de gebruiksaanwijzing en spoel af met koud water;
- Laat de tofoe uitlekken en snijd hem in blokjes;
- Maak een marinade van de ketjap, sambal en het gembersiroop;
- Marineer de tofoe kort in de marinade; en giet de tofoe af;
- Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak hierin de tofoe in circa 5 minuten krokant;
- Pel en snijd de knoflook grof;
- Snijd de prei in de lengte in vieren, was hem onder de kraan en snijd de prei fijn;
- Maak de spitskool schoon en snijd de bladeren in dunne repen;
- Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en bak de knoflook en de prei;
- Snijd de bosuitjes fijn en voeg ze toe;
- Voeg de kool toe en roerbak de kool circa 5 minuten mee;
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Voeg toe aan de spitskool;
- Breng op smaak met zout en peper;
- Voeg de mihoen toe aan de spitskool;
- Voeg de tofoe met bakvocht toe.
- Voeg als laatste de pinda’s toe.