Ratjetoe van mihoen, spitskool en tofoe


Spitskool wordt niet door iedereen snel gegeten. Het is een lekkere groenten, zacht van smaak wat zelfs kinderen lusten. Probeer eens uit!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 250 gram mihoen
  • 400 g tofoe
  • 2 el ketjap
  • 2 el gembersiroop
  • Zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 1 spitskool
  • 3 bosuitje
  • 1 chilipeper
  • 100 g pinda's (ongezouten
  • 1 el sambal
  • zout
  • versgemalen peper


Bereiding

  • Kook de mihoen gaar volgens de gebruiksaanwijzing en spoel af met koud water;
  • Laat de tofoe uitlekken en snijd hem in blokjes;
  • Maak een marinade van de ketjap, sambal en het gembersiroop;
  • Marineer de tofoe kort in de marinade; en giet de tofoe af;
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak hierin de tofoe in circa 5 minuten krokant;
  • Pel en snijd de knoflook grof;
  • Snijd de prei in de lengte in vieren, was hem onder de kraan en snijd de prei fijn;
  • Maak de spitskool schoon en snijd de bladeren in dunne repen;
  • Verhit een scheut zonnebloemolie in de wok en bak de knoflook en de prei;
  • Snijd de bosuitjes fijn en voeg ze toe;
  • Voeg de kool toe en roerbak de kool circa 5 minuten mee;
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de peper fijn. Voeg toe aan de spitskool;
  • Breng op smaak met zout en peper;
  • Voeg de mihoen toe aan de spitskool;
  • Voeg de tofoe met bakvocht toe.
  • Voeg als laatste de pinda’s toe.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver