Gevulde Varkensrollade
Eindelijk eens een heerlijke, malse rollade. Neem er gerust de tijd voor!
Ingrediënten
Ingrediënten (voor de rub)
Bereiding
- olijfolie
- 1 kleine rode ui (fijngesnipperd)
- 1 takje salie (enkel de blaadjes)
- 1/2 el pijnboompitten
- 1 el blanke rozijnen
- 50 ml rode wijn
- 50 g grof broodkruim
- 1 varkensrollade (ca. 750 g)
- 2 takjes rozemarijn
- 1 laurierblaadje, gescheurd
- 200 ml appelsap
- 50 ml balsamico-azijn
- 1 teen knoflook (geperst)
Ingrediënten (voor de rub)
- 2 el venkelzaad
- 1/2 bakje tijm (enkel de blaadjes)
- 1 takje rozemarijn (enkel de blaadjes)
- 2 tenen knoflook (gepeld)
Bereiding
- Snij de ui fijn;
- Verwarm een pan op middelhoog vuur. Schenk een scheut olijfolie in de pan. Schep de ui in de pan met een mespunt zout en peper. Doe de deksel op de pan en laat de ui om een laag vuur 10 minuten zachtjes, glazig bakken. Schep af en toe om;
- Hak de salieblaadjes grof en voeg deze samen met de pijnboompitten toe aan het ui-mengsel. Laat de deksel van de ban en bak deze goudbruin. Schep ook dit mengsel af en toe om;
- Voeg de rozijnen toe en een minuut later de wijn. Laat de wijn bijna in z’n geheel verdampen. Roer vervolgens de broodkruim erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Neem de pan van het vuur en laat het afkoelen;
- Verwarm de oven voor op 190 ºC;
- Knip het touw van de varkensrollade door en verwijder het. Snij de rollade in en vul met het mengsel uit de pan. Duw de rollade dicht en zet het vast met touw. Leg de takjes rozemarijn in een braadslede en leg de rollade er bovenop;
- Meng all rub-ingredienten in een vijzel en maal deze fijn. Wrijf het mengsel samen met een scheutje olijfolie over het vlees. Bak de rollade in ongeveer 50 minuten in de oven;
- Meng ondertussen het appelsap, balsamico-azijn, 1 teen geperste knoflook en 1 eetlepel olijfolie met een mespunt peper en zout in een kleine pan. Breng dit aan de kook en laat dit tot een siroop inkoken. Giet de siroop 15 minuten voor het einde van de baktijd over de rollade;
- Haal de braadslee uit de oven en laat het vlees 15 minuten rusten. Snij de rollade in dunne plakken en serveer.