Speculaasmuffins
28-11-13 12:50 Categorie: Brood & Gebak
Speciaal voor sinterklaastijd: speculaasmuffins! Hoezo eigenlijk speciaal voor sinterklaastijd? Dit mag altijd!
Ingrediënten
Bereiding
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eetlepels speculaaskruiden (koekruiden)
- 110 gram suiker
- 100 ml melk
- 2 eieren
- 100 gram zachte boter
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 gram amandelspijs
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 ºC;
- Klop de boter romig en voeg daarna de suiker en vanillesuiker toe. Roer dit goed door;
- Voeg vervolgens de bloem, de eieren en de melk toe. Mix dit tot een egaal beslag;
- Spatel de speculaaskruiden door het beslag;
- Vul de vormpjes met 1/3 van het beslag. Let hierop de de in plakjes gesneden amandelspijs;
- Vul de vormpjes met de rest van het beslag tot 2/3 van de vormpjes;
- Bak de muffins in 25 minuten gaar.