Speculaasmuffins


Speciaal voor sinterklaastijd: speculaasmuffins! Hoezo eigenlijk speciaal voor sinterklaastijd? Dit mag altijd!
blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eetlepels speculaaskruiden (koekruiden)
  • 110 gram suiker
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 100 gram zachte boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 75 gram amandelspijs

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC;
  2. Klop de boter romig en voeg daarna de suiker en vanillesuiker toe. Roer dit goed door;
  3. Voeg vervolgens de bloem, de eieren en de melk toe. Mix dit tot een egaal beslag;
  4. Spatel de speculaaskruiden door het beslag;
  5. Vul de vormpjes met 1/3 van het beslag. Let hierop de de in plakjes gesneden amandelspijs;
  6. Vul de vormpjes met de rest van het beslag tot 2/3 van de vormpjes;
  7. Bak de muffins in 25 minuten gaar.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver