Moussaka op Marokaanse wijze


Moussaka, deze keer niet volgens Griekse wijze, maar op de Marokaanse. Eet smakelijk!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 800 gram aardappels (iets kruimig)
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 bosje koriander
  • 400 gram (lams)gehakt
  • 500 ml room
  • 2 theelepels Ras El Hanout
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 4 vleestomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 50 gram walnoten
  • zonnebloemolie

Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C;
  2. Breng een pan met water aan de kook, schil en snijd de aardappels (in gelijke stukken) en kook deze in circa 10 minuten gaar;
  3. Giet hierna de aardappels af en stoom deze droog;
  4. Pureer deze, roer de room met de walnoten erdoor heen en breng dit alles op smaak met zout en peper;
  5. Pel en snipper de uien en knoflook fijn;
  6. Pluk de koriander en hak deze fijn;
  7. Verhit in een hapjespan een scheutje olie en bak hierin voor ongeveer 6 minuten de uien, knoflook, gehakt, koriander en Ras El Hanout. Breng op smaak met wat zout;
  8. Snij ondertussen de courgette en aubergines in de lengte in plakken van circa 2 centimeter (niet al te dun);
  9. Snij de tomaten in dunne plakken;
  10. Bestrijk de aubergine en courgette met wat olie (niet in de grillpan!);
  11. Verwarm een grillpan en grill de aubergines en courgette hierin;
  12. Vet een ovenschaal in met wat olie en verdeel hierin de aardappelpuree over de bodem. Schep hierop het gehaktmengsel, de groenten;
  13. Snij de mozzarella in dunne plakken en leg dit op de ovenschotel;
  14. Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de moussaka in ongeveer 4 minuten gaar.

RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver