Moussaka op Marokaanse wijze
Moussaka, deze keer niet volgens Griekse wijze, maar op de Marokaanse. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Bereiding
- 800 gram aardappels (iets kruimig)
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 bosje koriander
- 400 gram (lams)gehakt
- 500 ml room
- 2 theelepels Ras El Hanout
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 4 vleestomaten
- 2 bollen mozzarella
- 50 gram walnoten
- zonnebloemolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C;
- Breng een pan met water aan de kook, schil en snijd de aardappels (in gelijke stukken) en kook deze in circa 10 minuten gaar;
- Giet hierna de aardappels af en stoom deze droog;
- Pureer deze, roer de room met de walnoten erdoor heen en breng dit alles op smaak met zout en peper;
- Pel en snipper de uien en knoflook fijn;
- Pluk de koriander en hak deze fijn;
- Verhit in een hapjespan een scheutje olie en bak hierin voor ongeveer 6 minuten de uien, knoflook, gehakt, koriander en Ras El Hanout. Breng op smaak met wat zout;
- Snij ondertussen de courgette en aubergines in de lengte in plakken van circa 2 centimeter (niet al te dun);
- Snij de tomaten in dunne plakken;
- Bestrijk de aubergine en courgette met wat olie (niet in de grillpan!);
- Verwarm een grillpan en grill de aubergines en courgette hierin;
- Vet een ovenschaal in met wat olie en verdeel hierin de aardappelpuree over de bodem. Schep hierop het gehaktmengsel, de groenten;
- Snij de mozzarella in dunne plakken en leg dit op de ovenschotel;
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de moussaka in ongeveer 4 minuten gaar.