Naan

Wat lekker is dit als bijgerecht. Ook bij dit geldt: niet te vergelijken met voorverpakte Naan!

blogEntryTopper
Ingrediënten
  • 1/2 pakje verse gist
  • 4 eetlepels warme melk
  • 3 theelepels suiker
  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel baksoda
  • 1 theelepel zout
  • 2 eetlepels gesmolten ghi of voter
  • 1 bosje fijngesneden koriander
  • 2 eetlepels kalinjizaad
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipeper
  • 3 eetlepels yoghurt
  • warme melk
  • 30 gram gesmolten boter
  • 1 flinke teen knoflook
  • Snuf zout

Bereiding
  1. Meng de gist, 4 eetlepels warme melk en de suiker;
  2. Doe de bloem, zout baksoda, gesmolten ghi/boter, de fijngesneden koriander, kalinjizaad, paprikapoeder en chilipeper in een kom. Maak een kuiltje in het midden en giet daar het gist-mengsel en de 3 eetlepels yoghurt in. Meng alles goed door elkaar en voeg zoveel warme melk toe tot je een soepel deeg kunt maken. Kneed het deeg goed. Zet het afgedekt weg op een warme plek en laat het minstens 2 uur rijzen;
  3. Verwarm de oven voor op 250C;
  4. Verdeel het deeg in 8 ballen en rol deze uit op een met bloem bestoven oppervlak in de vorm van een pantoffel (circa 25 cm. lang, 15 cm breed en toelopend tot een breed van 5 cm);
  5. Leg ze op een ingevet bakblik en laat ze 10 minuten staan op een warme plek;
  6. Maak ondertussen de knoflookboter. Voeg een snuf zout aan de gesmolten boter toe en pers hierboven de flinke teen knoflook uit;
  7. Bak de Naans boven in de oven. Als een kan is opgeblazen, draai je ze om en bak je de andere kant. Per kant duurt dit ongeveer 3 minuten.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver