Rode kool met peer en geitenkaas


Wat een combinatie, heerlijk! En ga eens voor een „verse” rode-kool, niet die uit een potje, zakje of pakje. Echt een wereld van verschil!

blogEntryTopper
  • Ingrediënten
  • 1 rode kool
  • 1 klontje boter
  • 100 ml water
  • 1 kaneelstokje
  • 25 g suiker
  • 1 laurierblaadje
  • 800 g vastkokende aardappels
  • 1 bosje bieslook
  • 100 g verse roomkaas
  • 1 handperen
  • 1 tl maïzena
  • 125 g zachte geitenkaas

Bereiding
  • Snij de rode kool in vieren, verwijder de kern en snij de kool in zo dun mogelijke reepjes (gebruik eventueel een keukenmachine met een fijne rasp);
  • Smelt de boter in een grote (hapjes)pan en bak de rode kool in circa 2 minuten;
  • Voeg vervolgens het water, het kaneelstokje, de suiker en de laurier toe en breng het aan de kook. Stoof de rode kool, op laag vuur met de deksel op de pan in 25 minuten gaar;
  • Breng ondertussen een pan met water en zout aan de kook;
  • Schil en snij de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom deze droog;
  • Snij de bieslook fijn;
  • Meng de roomkaas en de bieslook door de aardappels;
  • Breng de aardappels op smaak met een beetje zout en peper;
  • Verwijder het kaneelstokje en het laurierblaadje uit de rode kool;
  • Schil en snij de peren in gelijke blokjes en roer de peren door de rode kool;
  • Roer in een kommetje de maizena aan met een scheutje water en roer door de rode kool. Warm goed door en breng de rode kool op smaak met een beetje zout en peper;
  • Verdeel de rode kool en de aardappels over de borden en brokkel de geitenkaas erover.
RapidWeaver Icon

Made in RapidWeaver